Skip to main content
De leukste studentenwijken in Eindhoven

Wil jij op kamers in Eindhoven tijdens je studententijd? Dan is het handig om te weten wat de leukste studentenwijken in Eindhoven zijn! Elke Eindhovense wijk heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, maar sommige wijken zijn nét wat leuker voor studenten. Wij zochten voor je uit waar je als student moet wonen in Eindhoven!

Binnenstad Eindhoven

Als je van gezelligheid en drukte houdt, is de binnenstad één van de leukste studentenwijken in Eindhoven om te wonen! In de binnenstad van Eindhoven vind je heel veel leuke winkels, gezellige terrassen, restaurantjes en kroegen. Als je van winkelen en borrelen houdt, zit je in de binnenstad dus goed. En na het uitgaan op het Stratumseind kun je bijna kruipend naar huis. Ook zijn de meeste studentenverenigingen in het centrum gevestigd, dus als je lid wil worden is de binnenstad zeker een goede plek om te wonen.

In de binnenstad zijn een aantal hogescholen gevestigd en de TU/e ligt op minder dan 10 minuten fietsen. Sommige locaties van hogescholen liggen wel wat verder buiten het centrum, waardoor je een stuk verder moet reizen naar je studie. Houd er ook rekening mee dat het vaak druk is in de binnenstad, dus je hebt hier wat sneller last van geluidsoverlast. Vind je een beetje reuring juist gezellig? Dan is wonen in de binnenstad een goede optie voor jou!

Strijp-S

Een andere wijk waar veel studenten wonen, is Strijp-S. In dit deel van Eindhoven vind je het oude Philips-terrein, waardoor het een hele creatieve en industriële vibe heeft. Tegenwoordig zijn er allerlei hippe winkels, goede horecagelegenheden, creatieve werkplekken én woningen. Via Vestide kun je bijvoorbeeld een kamer of studio huren in Space-S. Deze woonplek is door de bewoners zelf ontworpen, waardoor het een hele betrokken woonomgeving is. Vestide werkt op basis van inschrijftijd dus hoe langer je ingeschreven staat, hoe meer kans je op een kamer maakt. Vanaf strijp-S is het maar 10 minuten fietsen naar de stad en 15 minuten naar de meeste onderwijsinstellingen. Als je het niet erg vindt om je op de fiets te verplaatsen, is Strijp-S dus de ideale plek voor creatieve studenten!

Philipsdorp

Philipsdorp is ontstaan, doordat er ooit een tekort aan woningen was voor werknemers van Philips. Het ligt tussen het centrum en Strijp-S in, waardoor het tegenwoordig een hele gewilde woonplek onder studenten is. Na 5 minuten fietsen zit je midden in de binnenstad waar je lekker kunt shoppen, eten of borrelen bij de vereniging. Fiets je 5 minuten de andere kant op, dan kun je naar de bijzondere winkels of Vershal het Veem op Strijp-S. Ook voor fans van PSV is Philipsdorp de ideale woonplek: het is maar een paar minuten lopen naar het Philipsstadion!

Kamer in Eindhoven vinden

Hopelijk heb je nu een beter idee van de leukste studentenwijken in Eindhoven. Op de pagina zoektips voor een kamer in Eindhoven vind je handige tips die de zoektocht naar een kamer makkelijker maken. Kijk ook eens op onderstaande websites. Hier staan vaak kamers op in Eindhoven:

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.