Skip to main content
Gemeente Eindhoven

Bij de gemeente Eindhoven kun je alle zaken regelen die te maken hebben met wonen in Eindhoven. Je kunt er je rijbewijs en paspoort aanvragen, maar je ook inschrijven als bewoner van de stad. We hebben de belangrijkste zaken als je gaat wonen en studeren in Eindhoven voor je op een rijtje gezet.

Hoe schrijf ik me in bij de gemeente Eindhoven?

Ga je in Eindhoven wonen tijdens je studententijd? Dan moet je je adres aan de gemeente Eindhoven doorgeven. Je hoeft je niet uit te schrijven bij je oude gemeente, dit gaat automatisch als jij je in je nieuwe woonplaats inschrijft. Je kunt de verhuizing online doorgeven of een afspraak maken. Je hebt het volgende nodig om je inschrijving compleet te maken:

  • Een geldig identiteitsbewijs. Is je identiteitsbewijs verlopen? Een nieuw identiteitsbewijs vraag je ook makkelijk aan via de gemeente.
  • Een ondertekend huurcontract of een verklaring van de hoofdbewoner als je bij iemand gaat inwonen.
  • Bij antikraak: een getekende gebruikersovereenkomst.

Let op: geef je je verhuizing later dan 5 dagen nadat deze plaatsvond door? Dan verwerkt de gemeente Eindhoven de datum van ontvangt als verhuisdatum.

Melding maken bij de gemeente

De gemeente Eindhoven stelt het op prijs als je helpt om de kwaliteit van de gemeente hoog te houden. Heb je een kapotte lantarenpaal, vuil op straat, schuine verkeerspalen of een gat in de weg gezien? Dan kun je hier online een melding van maken. Je melding wordt dan zo snel mogelijk in behandeling genomen.

De gemeente bezoeken

Heb je meer vragen aan de gemeente Eindhoven? Kijk dan even op hun website of neem contact met ze op. Veel zaken kun je gemakkelijk online regelen. Wil je toch even langskomen? Dan moet je wel even een afspraak maken.

Contactgegevens gemeente Eindhoven

Het telefoonnummer van de gemeente Eindhoven is: 14 040. Bel je uit het buitenland? Dan kun je bellen op: +31 40 238 6000. De gemeente is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur.

Adres gemeente Eindhoven

Bezoekadres Inwonersplein
Stadhuisplein 1
5611 EM Eindhoven 

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de gemeente Eindhoven.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.