Skip to main content

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten. Zo zijn er verschillende studentenverenigingen, leuke winkels, gezellige restaurants en toffe uitgaansplekken. Wil of ga jij hier ook wonen? Je vindt hieronder alle belangrijke informatie over wonen in Eindhoven!

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Eindhoven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Kamers in Eindhoven

Ga jij in Eindhoven studeren? Dan is het natuurlijk erg leuk om daar ook te gaan wonen. Eindhoven is namelijk een echte studentenstad met een ruim assortiment aan kamers, appartementen, studio's en studentenhuizen. Vind hier je ideale studentenkamer!

Zoektips voor een kamer in Eindhoven

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Eindhoven? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Eindhoven te zoeken en vinden. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Antikraak wonen in Eindhoven

Antikraak wonen kan heel aantrekkelijk zijn in je studententijd. Het moet wel bij je passen, want je moet flexibel ingesteld zijn. Om goedkoop te wonen, de stad op verschillende locaties te leren kennen en om snel aan woonruimte te komen is antikraak zeer geschikt.

De leukste studentenwijken in Eindhoven

Wil jij op kamers in Eindhoven tijdens je studententijd? Dan is het handig om te weten wat de leukste studentenwijken in Eindhoven zijn!

Woonruimte in Eindhoven

Voor je op kamers gaat in Eindhoven is het goed om uit te zoeken welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren in Eindhoven? Wil je met andere studenten wonen of liever alleen? Alles over wonen in Eindhoven vind je hier.

Inschrijven in de gemeente Eindhoven

Als je naar Eindhoven verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Geef je je verhuizing niet door, dan maak je kans op een boete!

Huurtoeslag: wat is het en hoe vraag je het aan?

Huur jij een kamer of appartement in Eindhoven en voldoe je aan de voorwaarden van de belastingdienst, dan kom je in aanmerking voor huurtoeslag! Als student heb je hier vaak recht op.

Gemeente Eindhoven

Het aanvragen van een rijbewijs, paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Je vindt hier een overzicht met de belangrijkste diensten.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.