U bent hier

Wonen in Eindhoven

Eindhoven is een super leuke stad om in te wonen! Er zijn veel studentenhuizen, kroegen en studentenverenigingen, dus er is altijd wel wat te doen.

Kamers in Eindhoven

Ga jij in Eindhoven studeren? Dan is het natuurlijk erg leuk om daar ook te gaan wonen. Eindhoven is namelijk een echte studentenstad met een ruim assortiment aan kamers, appartementen, studio's en studentenhuizen. Vind hier je ideale studentenkamer!

Kamer verhuren

Wil je (tijdelijk) je kamer verhuren, omdat je een half jaar gaat reizen of stage in het buitenland gaat lopen? Dat kan! We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer kan verhuren. En: waar let je op als je je kamer verhuurt?

Zoektips voor een kamer in Eindhoven

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Eindhoven? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Eindhoven te zoeken en vinden. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Antikraak wonen in Eindhoven

Antikraak wonen kan heel aantrekkelijk zijn in je studententijd. Het moet wel bij je passen, want je moet flexibel ingesteld zijn. Om goedkoop te wonen, de stad op verschillende locaties te leren kennen en om snel aan woonruimte te komen is antikraak zeer geschikt.

Woonruimte in Eindhoven

Voor je op kamers gaat in Eindhoven is het goed om uit te zoeken welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren in Eindhoven? Wil je met andere studenten wonen of liever alleen? Alles over wonen in Eindhoven vind je hier.

Gemeente Eindhoven

Het aanvragen van een rijbewijs, een paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Een overzicht waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je bij de gemeente terecht kan.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Nieuwste kamers in Eindhoven e.o.