Skip to main content
Uitgaan in Eindhoven

Zin om lekker een avond te stappen in Eindhoven? Dat kan zeker! In deze stad met veel studenten en starters is er tot diep in de nacht genoeg te beleven. In dit overzicht geef ik je van dag tot dag mee waar je het leukste feestje kan bouwen. Trommel je vrienden op en kies de plek waar jullie heen gaan voor die onvergetelijke avond uit! 

Uitgaan in Eindhoven op maandag

Maandag is net zoals in vele andere steden geen bruisende stapavond in Eindhoven. Dit wil echter zeker niet zeggen dat er niks te doen is! Eindhoven kent een aantal hele leuke plekken waar je goed terecht kan voor een lekker drankje. Er is bijvoorbeeld altijd wel wat te doen op de grote Markt in het midden van het centrum. ’s Zomers zitten de terrassen iedere dag van de week tot laat vol. In de winter ga je naar binnen bij een van de leuke cafés. Zo is het erg stijlvol en gezellig ingericht bij De Vooruitgang, eet je de lekkerste nacho’s bij De Wildeman en heb je ruime keuze uit speciaal biertjes bij Grand Café Centraal. Een andere leuke plek voor de maandag is Plein 4 aan het begin van de Dommelstraat. Elke week kun je hier mee doen aan de Hippe Bingo. Bestel wat te eten of drinken en je ontvangt een gratis bingokaart.

Stappen in Eindhoven op dinsdag

De week is nog maar net begonnen, dus veel studenten maken het niet te bont op dinsdag. Toch biedt ook deze dag genoeg opties voor een leuke avond uit met vrienden. Start de avond op het Wilhelminaplein, een andere centrale plek in de stad waar je altijd terecht kan voor een lekker drankje. Heb je vervolgens zin om te gaan dansen? Loop dan door richting Stratumseind. Dit is de ultieme uitgaansplek van Eindhoven. Stratumseind is de langste kroegstraat van Nederland: 225 meter lang, met bijna 50 kroegen en cafés die bijna dag en nacht open zijn. Op dinsdag zal het hier niet stampvol staan, maar kun je zeker een dansje wagen. Studenten doen nog een biertje na hun sporttraining of vieren het feit dat ze geen tentamens hebben. Loop de straat in, kijk waar het druk is en sluit aan. Een feestje is er altijd van te maken!

Op dinsdagen is de sociëteit Ilium van het Eindhovens Studenten Corps (ESC) geopend voor de disputenavond. Disputen komen bijeen en borrelen, kletsen en dansen samen op de sociëteit.

Uitgaan in Eindhoven op woensdag

Net als elke dag van de week, kun je op woensdagen terecht op Stratumseind. Hoewel niet elke kroeg druk bezocht zal worden, is er altijd eentje te vinden waar een aantal levensgenieters proosten op weer een mooie dag. Mocht je wel de deur uit willen, maar geen behoefte hebben aan harde muziek en veel mensen om je heen, dan zijn er zeker alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een avondje spelletjes spelen in Holland Casino. Of geniet van livemuziek van wereldklasse in het prachtige Muziekgebouw Eindhoven. De twee grote bioscopen De Pathé en de VUE bieden genoeg opties om een leuke film te zien.

Een ander pareltje voor de woensdag is Stadsbrouwerij Eindhoven. Dit is een leuke plek met een industriële uitstraling waar je echte Eindhovense biertjes kan proeven. Op woensdag hebben ze een speciaal aanbod voor studenten. Alle bieren van de tap kosten je slechts 2,50 euro. Trek gekregen? Geen probleem! Voor maar 7,50 euro bestel je er een lekkere pulled pork of falafel burger bij. Deze kans kan je niet aan je voorbij laten gaan!

Stappen in Eindhoven op donderdag

Donderdagavond is dé studentenavond in Eindhoven. Als je zin hebt in een lange nacht stappen waarbij je omgeven wordt door studenten, moet je op donderdag zeker de stad in. Je hebt deze avond keuze uit heel veel plekken om je te vermaken. De meeste studenten die bij een studentenvereniging aangesloten zijn, vind je op donderdag in de sociëteit. In de kelder van de sociëteit Ilium van het E.S.C. vind je de studentenkroeg De Ballenbak. De discokroeg wordt geëxploiteerd door leden van het E.S.C. maar is toegankelijk voor alle studenten van binnen en buiten Eindhoven, zolang je ouder bent dan 18 jaar en een geldige studentenpas meeneemt. Op donderdagen zijn de deuren geopend van 23:00 tot 01:45 uur. De kroeg heeft geen officiële sluitingstijd en sluit dan ook pas wanneer de laatste student vertrokken is. De gehanteerde prijzen van de Ballenbak zijn erg aantrekkelijk voor studenten. Een biertje kost je maar 1 munt van 1,25 euro. Dat wordt vast een mooie avond met veel drankjes!

Ben je op zoek naar een wat meer divers gezelschap van studenten? In de kroegen op Stratumseind verzamelen zich allerlei studenten van verschillende sport-, studie- en studentenverenigingen of studenten die geen lid zijn. Ook hier zal de nacht tot in de vroege uurtjes doorgaan.   

Uitgaan in Eindhoven op vrijdag

Op vrijdag begint natuurlijk het weekend, dé reden om een goed feestje te bouwen. In het weekend is het erg druk op Stratumseind. Hier vind je dan niet alleen studenten maar ook veel scholieren, starters en werkenden. Heb je geen zin in 16-jarigen scholieren om je heen? Ga dan naar de kroegen waar de leeftijdsgrens 18+ of hoger is. Wij vinden de sfeer altijd erg goed in de Thomas, een kroeg aan het begin van Stratumseind in de buurt van de Catharinakerk. Ook is het erg leuk om lekker vals mee te blèren op foute hitjes in Karaokebar Ameezing, helemaal aan het andere eind van de uitgaansstraat.

Ben je al de hele week op Stratumseind geweest en heb je nu behoefte aan iets anders? Geen probleem. Op vrijdagen kun je heerlijk borrelen bij Berlage Kitchen & Bar op de Kleine Berg. Bestel een Gin-Tonic en geniet van het mooie, grote, Insta-worthy glas dat ze serveren. Vervolgens kun je fijn dansen bij Plein 4, waar elke week de dj’s weer flink hun best doen in de speciale DJ booth.  

Stappen in Eindhoven op zaterdag

Zoals je al kan raden, is ook op zaterdag Stratumseind the place to be voor de nachtelijke uurtjes. Net zoals op vrijdag zal het er erg druk zijn en vind je een divers gezelschap dat geniet van dansjes en drankjes. Ook kun je weer terecht bij Plein 4 om te genieten van de lekkerste deuntjes die de dj’s in de booth draaien. Bovendien zal de Markt goed vol zitten op zaterdag en hangt er een goede sfeer in de verschillende kroegen en cafés rondom.

Zaterdag is ook een dag waarop er vaak georganiseerde feestjes plaatsvinden. Een vaste plek in Eindhoven voor grote feesten is poppodium De Effenaar aan de Dommelstraat, vlakbij het Centraal Station. Ook worden er regelmatig leuke feesten georganiseerd in het Klokgebouw op Strijp-S, waar je in twee minuten naartoe loopt vanaf station Eindhoven Strijp-S. Check hun agenda’s en plan samen met je vrienden waar jullie naartoe gaan. 

Uitgaan in Eindhoven op zondag

Waar je ook komt, zondag is zeker geen standaard uitgaansdag. Helemaal niet erg, dan kun je tenminste even lekker uitrusten van de rest van het weekend en opladen voor de week die komen gaat. Ga bijvoorbeeld lekker uiteten met vrienden of familie in een van de leuke restaurantjes van Eindhoven. Hiervoor kun je goed terecht op de Dommelstraat, waar je een groot aanbod aan diverse restaurants en keukens vindt. Een andere plek waar je goed kunt eten is het gebied De Bergen, bestaande uit de Kleine Berg en de Grote Berg. Hier vind je vele kwalitatieve restaurants en gezellige barretjes waar je de avond af kunt sluiten met een verfrissende cocktail of goed glas wijn.

Achter Stratumseind vind je de Downtown Gourmet Market. Dit is een innovatieve, moderne plek waar je kan genieten van eten van verschillende foodtrucks en –stands. De fantastische inrichting geeft je het gevoel alsof je in een tropisch land bent. Stel je favoriete menu samen bestaande uit verschillende hapjes van verschillende aanbieders. Bestel een lekker drankje en neem plaats te midden van alle stands. Zelf ben ik erg fan van deze plek en vind ik het een ideale gelegenheid om je zondagmiddag en –avond door te brengen met een groep vrienden. Je kunt op zondag natuurlijk ook een keer wat anders doen. Bezoek bijvoorbeeld de leukste culturele hotspots van Eindhoven!

Wil je dit soort leuke uitgaanstips direct in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.