Skip to main content

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Eindhoven heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ruim 28.000 studenten studeren in Eindhoven. Ook kun je in Eindhoven makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Eindhovense studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Eindhoven gaat studeren!

Heb jij al een laptop aangeschaft voor je studie? Studentenwegwijzer houdt een lijstje bij met de beste laptops voor studenten

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Eindhoven Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Hogescholen in Eindhoven

Wil een hbo-opleiding volgen? Dan heb je in Eindhoven de keuze uit verschillende hogescholen. Lees hier alles over de hogescholen en de verschillende opleidingen die ze aanbieden.

Universiteiten in Eindhoven

In Eindhoven heb je de technische universiteit. Ook wel bekend als TU/e! Deze universiteit is een van de hoogst genoteerde van Nederland! TU/e biedt verschillende masters en bacheloropleidingen aan. Lees er hier meer over!

Verschil tussen associate degree, bachelor en master

Als (toekomstige) student krijg je vaak met de termen associate degree, bachelor en master te maken. Wij leggen het verschil aan je uit en vertellen hoe je de graad in je naam uitdrukt als je afgestudeerd bent. 

Overstappen van mbo naar hbo

Ga jij van mbo naar hbo? Dan breekt er een spannende periode aan. Wij zochten uit waar je allemaal aan moet denken als je van mbo naar hbo gaat!

Intro TU/e

Intro TU/e is de introductieweek van de Universiteit van Eindhoven. Tijdens deze week maak je kennis met de uni, je studiegenoten, het studentenleven en de stad Eindhoven.

Waarom studeren in Eindhoven?

Ben je er nog niet uit in welke stad je gaat studeren? Je wilt de perfecte stad uitkiezen, want je studententijd is immers de mooiste tijd van je leven. Misschien is Eindhoven de studentenstad voor jou. Waarom studeren in Eindhoven?

Wat is een ontgroening?

Heb je besloten dat je lid wilt worden van een studentenvereniging in Eindhoven? Dan heeft jouw studentenvereniging misschien ook een ontgroening, ook wel kennismakingstijd (KMT) genoemd. Maar wat is een ontgroening precies? En hoe moet je je voorbereiden op een ontgroening?

Waarom lid worden van een studentenvereniging?

Twijfel jij nog om lid te worden bij een studentenvereniging? Wij hebben alle voor- en nadelen van lid worden op een rij gezet!

DUO

DUO is een dienst van de overheid die onder andere studiefinanciering verstrekt en diploma's registreert. Lees hier wat DUO voor jou als student kan doen!

Studeren in het buitenland

Tijdens je studententijd kan je een deel van je studie in het buitenland volgen. Denk bijvoorbeeld aan een semester of stage in een ander land. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je uitgezocht.

Toelatingseisen hogeschool en universiteit

Wil je studeren aan een hogeschool of universiteit? Dan gelden speciale toelatingseisen waar elke student aan moet voldoen. We hebben de belangrijkste voorwaarden om te studeren aan het hbo of de universiteit voor je op een rij gezet.

Alles over afstuderen

Je studententijd loopt een keer ten einde. Maar voordat het zover is, moet je eerst nog even afstuderen! Hier vind je hoe afstuderen werkt en wat je moet regelen als je bent afgestudeerd. Ook geven we een aantal tips om je voor te bereiden op het afstuderen.

Wat is het verschil tussen bekostigd en niet-bekostigd onderwijs?

Als je op zoek bent naar een opleiding, dan kom je vaak de termen 'bekostigd' en 'niet-bekostigd (particulier) onderwijs' tegen. Maar wat is het verschil precies? Wij leggen het uit!

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.