Skip to main content

All Terrain (buitensport)

All Terrain is de eerste studenten all terain sport vereniging. Maar wat houdt dat dan in? Het houdt in dat zij buitensporten beoefenen op alle terreinen. Zo mountainbiken ze, maar ook rennen, klauter

Avalanche Boarders (boardsporten)

Avalanche Boarders is een studenten sport vereniging in Eindhoven. In 1999 is de vereniging gestart door een groep vrienden met een grote voorliefde voor sneeuw. Snowboarden werd dan ook dé hoofdactiviteit van deze vereniging!

Blue (paaldansen)

SPV Blue is sinds 2012 de studenten paalsport vereniging van Eindhoven. In samenwerking met het Studenten Sport Centrum van Eindhoven bieden zij paalfitnesscursussen aan op verschillende niveaus.

Boreas (zeilen)

E.S.Z.V. Boreas is de Eindhovense studenten zeil vereniging. Zij zijn opgericht in 1987 en zijn sindsdien het gehele jaar actief, zowel op het water als aan wal. Zowel ervaren zeilers als niet ervaren zeilers.

Don Quishoot (hockey)

Eindhovense Studenten Hockey Vereniging Don Quishoot heeft op dit moment zo'n 250 actieve leden. Deze leden zijn verdeeld over 6 Heren teams en 8 Dames teams

E.S.A.V. Asterix (atletiek)

De Eindhovense Studenten Atletiek Vereniging (ESAV) Asterix is een vereniging die atletiek op elk niveau, combineert met gezelligheid.

E.S.B.V. Panache (badminton)

E.S.B.V. Panache is een Eindhovense studenten badminton vereniging. Bij Panache kun je voor elk niveau badminton terecht.

E.S.F.V Vertigo (frisbee)

Vertigo is dé Eindhovense studentenvereniging voor frisbee. De vereniging biedt trainingen van verschillende niveaus, doet mee aan competities en organiseert zelf toernooien.

E.S.G.V. de Club (golf)

ESGV de Club is de studenten golfvereniging van Eindhoven. Iedereen die studeert in Eindhoven kan lid worden bij deze vereniging.

E.S.H. Da Vinci (handboog)

Da Vinci is de grootste studenten handboogvereniging in Nederland. Bij Da Vinci vind je schutters van alle soorten niveaus terug. 

E.S.IJ.V. Icehawks (ijshockey)

De Eindhovense Studenten IJshockey Vereniging “Icehawks” is een groep van ongeveer 35 leden die twee keer per week trainen en deelnemen aan de nationale Student Icehockey League. 

E.S.K.V. Attila (korfbal)

E.S.K.V. staat voor Eindhovense Studenten Korfbal Vereniging. Attila is een vereniging voor alle Eindhovense studenten die willen korfballen, ongeacht het niveau.

E.S.K.V. Okawa (wildwater- en freestyle kajakken)

Okawa is de Eindhovense Studenten Kano Vereniging. Zij kanoën door het jaar heen op verschillende wateren in Europa en als het even kan zelfs daarbuiten.

E.S.T. Fellenoord (tennis)

Fellenoord is de Eindhovense studenten tennisvereniging. Deze vereniging biedt haar leden onder andere trainingen, wedstrijden en leuke activiteiten.

E.S.V.V. Hajraa (volleybal)

Hajraa is een Eindhovese studenten volleybal vereniging. Zij tellen héél veel actieve leden. Hajraa biedt trainingen aan op alle niveaus voor zowel mannen als vrouwen. 

Elephants (rugby)

Elephants is de studenten rugby vereniging in Eindhoven. The Elephants bestaan vooral uit studenten van de TU/e en de Fontys Hogeschool. Een heel diverse groep van dikke/dunne/lange/kleine/snelle/trage Rugbyers.

ESAC (bergsport)

De Eindhovense Studenten Alpen Club houdt zich in de breedste zin bezig met bergsport. De ESAC is zowel binnen als buiten te vinden om deze prachtige tak van sport te beoefenen en om van hoogteverschil

ESDV Footloose (dansen)

Footloose is meer dan alleen een dansvereniging. Ze zijn een studentendansvereniging en proberen dan ook veel activiteiten te organiseren buiten de danslessen om.

ESMC de Asfalthappertjes (motorrijden)

ESMC staat voor de Eindhovense Studenten Motor Club. Deze club bestaat sinds 1989 en heeft meer dan 100 leden. Bij deze vereniging vind je de meest uiteenlopende motoren

ESRV Concorde (paardensport)

ESRV Concorde is de studenten sportvereniging voor alle studenten in en rond Eindhoven met interesse voor paardensport!

ESZVV Totelos (zaalvoetbal)

EZSW Totelus staat voor Eindhovense Zaalvoetbal Studenten Vereniging Totelus. Op dit moment heeft Totelos ongeveer 150 leden. Zij spelen en trainen op allerlei niveaus van Eredivisie tot vierde klasse.

EZSV Oktopus (zaalhandbal)

ESZV Oktopus is de zaalhandbalvereniging van Eindhoven. Het is een kleine maar gezellige vereniging, waar veel ondernomen wordt zoals activiteiten en (internationale) toernooien!

Hoc Habet (schermen)

Hoc Habet is sinds 1966 de Eindhovense studenten scherm vereniging. Het is een kleine vereniging waar je zowel recreatief kunt schermen als kunt deelnemen aan toernooien.

Ilyeo (taekwondo)

Ilyeo is de Eindhovense Studenten Taekwondo vereniging. Het is een relatief jonge studenten sportvereniging waar iedereen kan deelnemen. 

Isis (schaatsen)

Isis is de Eindhovense Studenten Schaats Vereniging. De vereniging heeft bijna 100 leden. In de winter schaatsen zij lekker veel en in de zomer fietsen ze en houden ze zich bezig met ‘droogtrainen'

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.