Skip to main content
Pusphaira (voetbal)

Eindhovense Studenten Voetbal Vereniging Pusphaira ([poesfajra]) is één van de studentensportverenigingen in het Studentensportcentrum van de Technische Universiteit Eindhoven. De vereniging is in 1965 opgericht en viert in oktober 2020 haar elfde lustrum. De naam Pusphaira komt uit het Grieks; pus betekent voet en spheres betekent bal.

Voetbal voor iedereen

Voetbal staat in deze vereniging centraal. Er wordt gevoetbald op verschillende niveaus: De selectie (P1 en P2) voor degenen die hun leven willen geven voor de sportieve prestaties van de vereniging, en er zijn zes lagere elftallen P3-P8 voor de 'mindere goden', die vooral gezelligheid hoog in het vaandel hebben staan en daarnaast (soms) fanatiek voetballen. Er zijn ook vier damesteams (PDA1-PDA4). 

Binnen deze teams zijn er ook teams van de oud-studenten-voetbalvereniging (OSVV). Dit is een ondervereniging van Pusphaira waar afgestudeerden verder kunnen voetballen. Alle teams spelen competitie onder auspiciën van de KNVB.

De voetbalcompetitie is vanaf begin september tot april of mei. Daarnaast worden er trainingen gehouden op sportpark de Hondsheuvels. Dit is aan de overkant van de ring vanuit het studenten sportcentrum gezien.

Activiteiten Pusphaira

Wij zijn een club die voor en door studenten bestaat. Dat betekent dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt om deze mooie vereniging in stand te houden, door deel te nemen in één (of meerdere) van de 18 commissies die de club kent. Commissies binnen Pusphaira zijn leuk, leerzaam en vooral gezellig.

Leden van Pusphaira zijn actieve barhangers binnen het sportcentrum en in de eigen kantine. We doen ook aan veel andere evenementen mee een mooi voorbeeld hiervan is de Batavieren Race. Daarnaast organiseren we ook eigen evenementen. Voorbeelden van eigen evenementen zijn het 5x5-toernooi, IT-toernooi, Het Nieuwjaarstoernooi / Borrel, de Teamfeesten en de clubavonden.

Wil je weten hoe het is om lid te zijn bij deze vereniging? Lees dan ook het interview met Pusphaira!

Contact Eindhovense Studenten Voetbal Vereniging Pusphaira

Onze Lieve Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven

bestuur@pusphaira.nl
pusphaira.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.