Skip to main content
Hoc Habet (schermen)

Hoc Habet is sinds 1966 de Eindhovense studenten scherm vereniging. Het is een kleine vereniging waar je zowel recreatief kunt schermen als kunt deelnemen aan toernooien.

Bij Hoc Habet kun je elke dinsdagavond trainen. Deze trainen vinden plaats onder begeleiding van een officiële maître d'escrime. Tijdens de training wordt aandacht besteed aan vele technieken, aanvallen en weringen, maar ook aan voetenwerk. Daarnaast is er extra aandacht voor de fijne motoriek en de wedstrijdtactiek. Twee keer per jaar geven ze daarnaast een beginnerscursus.

Activiteiten Hoc Habet

Bij Hoc Habet wordt er niet alleen maar getraind: er vindt ook een laddercompetitie plaats en er worden interne toernooitjes gehouden. Ook wordt er deelgenomen aan verschillende toernooien en worden er uitwisselingen met andere (studenten)schermverenigingen georganiseerd. Daarnaast organiseert Hoc Habet een eigen internationaal toernooi in oktober.

Daarnaast is er natuurlijk veel gezelligheid: er vinden dan ook regelmatig activiteiten als borrels, etentjes, video-avonden, barbecues en dergelijke plaats.

Contact Eindhovense studenten scherm vereniging Hoc Habet

O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven

bestuur@hochabet.nl
www.hochabet.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.