Skip to main content

Gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel. Het belangrijkste bij een gezelligheidsvereniging is dat leden samen activiteiten organiseren en genieten van hun studententijd! Natuurlijk wordt er bij gezelligheidsverenigingen gefeest, maar dat is niet waar het alleen maar om draait. Persoonlijke ontwikkeling, elkaar stimuleren om een studie te halen, een netwerk opbouwen en ervaring opdoen in een commissie of een bestuur, kan namelijk ook bij een studenten gezelligheidsvereniging!

In Eindhoven zijn verschillende studenten gezelligheidsverenigingen. Het complete overzicht vind je hieronder.

Niks missen van de gezelligheidsverenigingen in Eindhoven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief Is een gezelligheidsvereniging niks voor jou?

Er zijn ook studentensportverenigingen, studieverenigingenreligieuze verenigingen en overige studentenverenigingen in Eindhoven!

Camelot Excalibur

Camelot Excalibur is het Onafhankelijk Eindhovensch Herendispuut! Dit is een uniek en vrij dispuut geïnspireerd door de idealen van Koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel

DEMOS

Eindhovense Studentenvereniging Demos is de jongste van de drie studentenverenigingen van Eindhoven, opgericht in 1963 als alternatief voor de toen bestaande verenigingen.

Dignitates

Hét Eerste Heerendispuut der Technische Bedrijfskunde, Dignitates, neemt al sinds zijn oprichting in 1988 een speciale plaats in binnen het Eindhovensche studentenleven. Momenteel hebben zij 21

Eindhovens Studenten Corps

Het ESC staat voor het Eindhovens Studenten Corps. Deze vereniging werd opgericht op 3 september 1957 tegelijkertijd met de oprichting van de Technische Universiteit Eindhoven.

L’Attaque Attique

L’Attaque Attique is het damesdispuut van de Technische Bedrijfskunde tak van de TU/e. Deze bestaat sinds 15 januari 1985.

SSRE

Sinds 1957 maakt de algemene studentenvereniging SSRE deel uit van het studentenleven in Eindhoven. Sindsdien kenmerkt SSRE zich als een vereniging met een open houding en diverse leden.

Studentenvereniging Cognatio

L.S.V. Cognatio is de landelijke studentenvereniging voor studenten van Hogeschool Tio met meer dan 600 actieve leden in vijf verschillende steden.

TAU

In 1996 richtten zes heren een onafhankelijk werktuigbouwkundig dispuut op, genaamd Rhetoricadispuut Aristoteles. Het doel van dit Rhetoricadispuut was het bevorderen en uitbreiden van de verbale en fysieke weerbaarheid.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.