Skip to main content
E.S.A.V. Asterix (atletiek)

De Eindhovense Studenten Atletiek Vereniging (ESAV) Asterix is een vereniging die atletiek op elk niveau, combineert met gezelligheid. Twee geroutineerde trainers zorgen tweemaal of driemaal per week voor de goede begeleiding van ongeveer 80 leden.

Trainingen ESAV Asterix

De trainingen, waarbij alle facetten van de atletieksport aan bod komen, vinden in de zomerperiode op maandag en woensdag plaats op atletiekbaan 'De Hondsheuvels', op slechts 300 meter van het Studentensportcentrum. In de winterperiode, die loopt van begin oktober tot halverwege maart, is er 's maandags een zaaltraining in het sportcentrum om 17:00 voor technische atleten. Voor meer informatie over de trainingen, kijk onder het kopje 'Trainingen' in het menu.

Tweetal gezichten

Asterix heeft een tweetal gezichten, in het sportieve gedeelte neemt Asterix, naast de regionale wedstrijden zoals de avondwedstrijden en de competitiewedstrijden, deel aan de verschillende studenten wedstrijden, zoals het NSK-individueel op de baan en indoor, het NSK voor teams, het NSK ekiden, het NSK cross en het NSK meerkamp. Asterix organiseert zelf ook NSK's: vanaf 2009 het NSK Meerkamp als aanvulling op de website en in 2012 het NSK Teams. Naast deze wedstrijden wordt nog deelgenomen aan nationale (Batavierenrace, Hart van Brabantloop) en een van de internationale estafettelopen (Hyde Park Relays in Londen, Cric in Parijs, Sola estafette in Zweden, Szarvasüzök in Hongarije). Asterix organiseert ook elk jaar een aantal (open) wedstrijden: de Trappenloop, de Dommelloop, de Asterix Cross, de Asterix Baanwedstrijd, de 5-kamp en de beerchase.

Activiteiten Asterix

Het sociale karakter van Asterix bestaat uit vele gezellige groepsactiviteiten. Zo staan elk jaar een nieuwelingenactiviteit, de nieuwjaarsborrel, het trainingsweekend, een zomeractiviteit en andere activiteiten zoals schaatsen, bowlen en vele borrels op de agenda, waaronder een heuze cocktailparty. Al deze activiteiten kunnen alleen gerealiseerd worden door een enthousiaste inbreng van actieve leden die de commissies binnen Asterix bezetten.

Contact Eindhovense Studenten Atletiek Vereniging Asterix

Onze Lieve Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven

info@asterixatletiek.nl
www.asterixatletiek.nl

<- vorige vereniging                                                                                                                   volgende vereniging ->

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.