Skip to main content

Alle studie- en studentenverenigingen in Eindhoven

Eindhoven is een echte studentenstad. Er zijn een heleboel studiemogelijkheden en ook op het gebied van studentenverenigingen is er volop keuze. Tijdens de introductieweek van Eindhoven krijg jij de kans om je te oriënteren op al deze verenigingen. Bezoek de Intro van de TU/e of Fontys en maak kennis met de verschillende studentenverenigingen!

Lid worden bij een studentenvereniging in Eindhoven

Weet je nog niet of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees dan eens ons artikel over wel of niet lid worden bij een studentenvereniging. Veel studenten zien op tegen de verplichtingen en de ontgroening. Maar wist je dat er steeds meer studentenverenigingen zijn zonder ontgroening en dat de verplichtingen enorm verschillen per studentenvereniging? In Eindhoven heb je een aantal grote gezelligheidsverenigingen, maar ook veel studentensportverenigingen. Daarnaast zijn er studentenverenigingen met een religieus, internationaal of cultureel karakter. Zo is er dus altijd een vereniging die bij je past!

Wil je niks missen van de studentenverenigingen in Eindhoven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

AEGEE Eindhoven (internationaal)

AEGEE  is een Europese studentenvereniging met 13.000 leden die in 180 Europese steden is gevestigd. AEGEE 

All Terrain (buitensport)

All Terrain is de eerste studenten all terain sport vereniging. Maar wat houdt dat dan in? Het houdt in dat zij buitensporten beoefenen op alle terreinen. Zo mountainbiken ze, maar ook rennen, klauter

Avalanche Boarders (boardsporten)

Avalanche Boarders is een studenten sport vereniging in Eindhoven. In 1999 is de vereniging gestart door een groep vrienden met een grote voorliefde voor sneeuw. Snowboarden werd dan ook dé hoofdactiviteit van deze vereniging!

B&R Beurs Eindhoven (Student Investment Society)

B&R Beurs Eindhoven is the student investment society of Eindhoven University of Technology. B&R Beurs Eindhoven focuses on three core activities; the investment competition, educational lectures, and leisure activities.

Blue (paaldansen)

SPV Blue is sinds 2012 de studenten paalsport vereniging van Eindhoven. In samenwerking met het Studenten Sport Centrum van Eindhoven bieden zij paalfitnesscursussen aan op verschillende niveaus.

Boreas (zeilen)

E.S.Z.V. Boreas is de Eindhovense studenten zeil vereniging. Zij zijn opgericht in 1987 en zijn sindsdien het gehele jaar actief, zowel op het water als aan wal. Zowel ervaren zeilers als niet ervaren zeilers.

Camelot Excalibur

Camelot Excalibur is het Onafhankelijk Eindhovensch Herendispuut! Dit is een uniek en vrij dispuut geïnspireerd door de idealen van Koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel

De Kapel

De Kapel is voortgekomen uit de twee achtergrondskerken: de katholieke kern en de protestantse kerk. De vereniging houdt haar vieringen in haar kapel aan de Mercuriuslaan.

Dekate Mousa (photography)

We are Dekate Mousa, the student film and photography association of Eindhoven. Every Tuesday we come together for a photography or film related activity.

DEMOS

Eindhovense Studentenvereniging Demos is de jongste van de drie studentenverenigingen van Eindhoven, opgericht in 1963 als alternatief voor de toen bestaande verenigingen.

Dignitates

Hét Eerste Heerendispuut der Technische Bedrijfskunde, Dignitates, neemt al sinds zijn oprichting in 1988 een speciale plaats in binnen het Eindhovensche studentenleven. Momenteel hebben zij 21

Don Quishoot (hockey)

Eindhovense Studenten Hockey Vereniging Don Quishoot heeft op dit moment zo'n 250 actieve leden. Deze leden zijn verdeeld over 6 Heren teams en 8 Dames teams

E.S.A.V. Asterix (atletiek)

De Eindhovense Studenten Atletiek Vereniging (ESAV) Asterix is een vereniging die atletiek op elk niveau, combineert met gezelligheid.

E.S.B.V. Panache (badminton)

E.S.B.V. Panache is een Eindhovense studenten badminton vereniging. Bij Panache kun je voor elk niveau badminton terecht.

E.S.F.V Vertigo (frisbee)

Vertigo is dé Eindhovense studentenvereniging voor frisbee. De vereniging biedt trainingen van verschillende niveaus, doet mee aan competities en organiseert zelf toernooien.

E.S.G.V. de Club (golf)

ESGV de Club is de studenten golfvereniging van Eindhoven. Iedereen die studeert in Eindhoven kan lid worden bij deze vereniging.

E.S.H. Da Vinci (handboog)

Da Vinci is de grootste studenten handboogvereniging in Nederland. Bij Da Vinci vind je schutters van alle soorten niveaus terug. 

E.S.IJ.V. Icehawks (ijshockey)

De Eindhovense Studenten IJshockey Vereniging “Icehawks” is een groep van ongeveer 35 leden die twee keer per week trainen en deelnemen aan de nationale Student Icehockey League. 

E.S.K.V. Attila (korfbal)

E.S.K.V. staat voor Eindhovense Studenten Korfbal Vereniging. Attila is een vereniging voor alle Eindhovense studenten die willen korfballen, ongeacht het niveau.

E.S.K.V. Okawa (wildwater- en freestyle kajakken)

Okawa is de Eindhovense Studenten Kano Vereniging. Zij kanoën door het jaar heen op verschillende wateren in Europa en als het even kan zelfs daarbuiten.

E.S.M.G. Quadrivium (muziek)

Het Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap Quadrivium is de studentenmuziekvereniging voor klassieke muziek in Eindhoven. De vereniging werd opgezet in 1964 en was eerst ondervereniging van het ESC, totdat zij onafhankelijk werd.

E.S.T. Fellenoord (tennis)

Fellenoord is de Eindhovense studenten tennisvereniging. Deze vereniging biedt haar leden onder andere trainingen, wedstrijden en leuke activiteiten.

E.S.T.V. Doppio (toneel)

Doppio is een studenten toneelvereniging. Dit betekent dat ze zowel typische studentenvereniging activiteiten hebben, zoals introductiedagen, een introkamp en feesten, maar ook allerlei vormen van toneel.

E.S.V.V. Hajraa (volleybal)

Hajraa is een Eindhovese studenten volleybal vereniging. Zij tellen héél veel actieve leden. Hajraa biedt trainingen aan op alle niveaus voor zowel mannen als vrouwen. 

Eindhovens Studenten Corps

Het ESC staat voor het Eindhovens Studenten Corps. Deze vereniging werd opgericht op 3 september 1957 tegelijkertijd met de oprichting van de Technische Universiteit Eindhoven.

Eindhoven Studentenstad

Eindhoven biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Eindhovense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Eindhoven.

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Eindhoven

Ga je in Eindhoven studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Eindhoven en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Eindhoven

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Eindhoven Studentenstad.

Gezondheidszorg in Eindhoven

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Eindhoven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.