U bent hier

Gemeente Eindhoven

Bij de gemeente Eindhoven kun je alle zaken regelen die te maken hebben met wonen in Eindhoven. Bij de gemeente Eindhoven kun je je rijbewijs en paspoort aanvragen, maar je ook inschrijven als bewoner van de stad. We hebben de belangrijkste zaken als je gaat wonen en studeren in Eindhoven voor je op een rijtje gezet.

Hoe schrijf ik me in bij de gemeente Eindhoven?

Ga je in Eindhoven wonen tijdens je studententijd? Dan moet je je adres doorgeven aan de gemeente Eindhoven doorgeven. Je kunt hiervoor terecht aan de balie van de gemeente Eindhoven. Helaas is het niet mogelijk om hiervoor een afspraak te maken. Je kunt ook online je verhuizing melden via het digitale loket. Je hebt het volgende nodig om je inschrijving compleet te maken:

  • Een geldig identiteitsbewijs. Is je identiteitsbewijs verlopen? Een nieuw identiteitsbewijs of paspoort vraag je ook makkelijk aan via de gemeente.
  • Een ondertekend huurcontract
  • Een getekende verklaring van de hoofd- / verhuurder
  • Bij antikraak: een getekende gebruikersovereenkomst

Belangrijk als je gaat verhuizen binnen of naar de gemeente Eindhoven

Het is belangrijk dat je je verhuizing op tijd regelt. Ben je te laat met het doorgeven van je verhuizing? Dan heeft dit gevolgen voor het terugbetalen van (huur) toeslagen, parkeervergunning, maar ook voor je studiefinanciering bij DUO. Je moet dan mogelijk een deel van de ontvangen toeslagen terug betalen. Ga je ergens anders studeren en verhuis je naar een andere gemeente? Dan hoef je alleen je verhuizing door te geven aan je nieuwe gemeente. Je nieuwe gemeente zorgt ervoor dat je uitgeschreven wordt bij je oude woonplaats.

Let op: geef je je verhuizing later dan 5 dagen nadat deze plaatsvond door? Dan verwerkt de gemeente Eindhoven de datum van ontvangt als verhuisdatum.

Melding maken bij de gemeente

De gemeente Eindhoven stelt het op prijs als je helpt om de kwaliteit van de gemeente hoog te houden. Heb je een kapotte lantarenpaal, vuil op straat, schuine verkeerspalen of een gat in de weg gezien? Of heb je juist een compliment over de gemeente Eindoven? Meld dit dan bij de gemeente dit een online formulier. Je melding wordt dan zo snel mogelijk in behandeling genomen.

De gemeente bezoeken

Heb je meer vragen aan de gemeente Eindhoven? Dan kun je altijd langsgaan of even bellen! Het stadskantoor is het centrale punt waar je in Eindhoven terecht kunt voor alle gemeente zaken. Houd er wel rekening dat het druk kan zijn. Helaas kun je niet voor alles een afspraak maken. Je kunt bellen om een afspraak te maken met de gemeente Eindhoven. 

Contactgegevens gemeente Eindhoven

Het telefoonnummer van de gemeente Eindhoven is: 14 030. Bel je uit het buitenland? Dan kun je bellen op: +31 40 238 6000. De gemeente is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur.

Tip: op de pagina inwonersplein van de gemeente Eindhoven ind je een overzicht van alle (kleine) zaken die je (online) kunt regelen bij de gemeente!

Adres gemeente Eindhoven

Bezoekadres: Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven 

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de gemeente Eindhoven.

 

Lees ook

Studentenhuis
wonen in eindhoven
Abonneren op