U bent hier

Gemeente Eindhoven

Bij de gemeente Eindhoven kun je alle zaken regelen die te maken hebben met wonen in Eindhoven. Je kunt er je rijbewijs en paspoort aanvragen, maar je ook inschrijven als bewoner van de stad. We hebben de belangrijkste zaken als je gaat wonen en studeren in Eindhoven voor je op een rijtje gezet.

Hoe schrijf ik me in bij de gemeente Eindhoven?

Ga je in Eindhoven wonen tijdens je studententijd? Dan moet je je adres aan de gemeente Eindhoven doorgeven. Je hoeft je niet uit te schrijven bij je oude gemeente, dit gaat automatisch als jij je in je nieuwe woonplaats inschrijft. Je kunt de verhuizing online doorgeven of een afspraak maken. Je hebt het volgende nodig om je inschrijving compleet te maken:

  • Een geldig identiteitsbewijs. Is je identiteitsbewijs verlopen? Een nieuw identiteitsbewijs vraag je ook makkelijk aan via de gemeente.
  • Een ondertekend huurcontract of een verklaring van de hoofdbewoner als je bij iemand gaat inwonen.
  • Bij antikraak: een getekende gebruikersovereenkomst.

Let op: geef je je verhuizing later dan 5 dagen nadat deze plaatsvond door? Dan verwerkt de gemeente Eindhoven de datum van ontvangt als verhuisdatum.

Melding maken bij de gemeente

De gemeente Eindhoven stelt het op prijs als je helpt om de kwaliteit van de gemeente hoog te houden. Heb je een kapotte lantarenpaal, vuil op straat, schuine verkeerspalen of een gat in de weg gezien? Dan kun je hier online een melding van maken. Je melding wordt dan zo snel mogelijk in behandeling genomen.

De gemeente bezoeken

Heb je meer vragen aan de gemeente Eindhoven? Kijk dan even op hun website of neem contact met ze op. Veel zaken kun je gemakkelijk online regelen. Wil je toch even langskomen? Dan moet je wel even een afspraak maken.

Contactgegevens gemeente Eindhoven

Het telefoonnummer van de gemeente Eindhoven is: 14 040. Bel je uit het buitenland? Dan kun je bellen op: +31 40 238 6000. De gemeente is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur.

Adres gemeente Eindhoven

Bezoekadres Inwonersplein
Stadhuisplein 1
5611 EM Eindhoven 

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de gemeente Eindhoven.

Lees ook

huisdieren
Abonneren op