U bent hier

Wonen in Eindhoven

Er zijn een heleboel redenen om in Eindhoven te studeren en wonen tijdens je studententijd! Er zijn veel studiemogelijkheden en er is altijd wat te doen voor studenten. Zo zijn er verschillende studentenverenigingen, leuke winkels, gezellige restaurants en toffe uitgaansplekken. Wil of ga jij hier ook wonen? Je vindt hieronder alle belangrijke informatie over wonen in Eindhoven!

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Eindhoven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Kamers in Eindhoven

Ga jij in Eindhoven studeren? Dan is het natuurlijk erg leuk om daar ook te gaan wonen. Eindhoven is namelijk een echte studentenstad met een ruim assortiment aan kamers, appartementen, studio's en studentenhuizen. Vind hier je ideale studentenkamer!

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Zoektips voor een kamer in Eindhoven

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Eindhoven? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Eindhoven te zoeken en vinden. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Antikraak wonen in Eindhoven

Antikraak wonen kan heel aantrekkelijk zijn in je studententijd. Het moet wel bij je passen, want je moet flexibel ingesteld zijn. Om goedkoop te wonen, de stad op verschillende locaties te leren kennen en om snel aan woonruimte te komen is antikraak zeer geschikt.

Woonruimte in Eindhoven

Voor je op kamers gaat in Eindhoven is het goed om uit te zoeken welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren in Eindhoven? Wil je met andere studenten wonen of liever alleen? Alles over wonen in Eindhoven vind je hier.

Gemeente Eindhoven

Het aanvragen van een rijbewijs, paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Je vindt hier een overzicht met de belangrijkste diensten.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Nieuwste kamers in Eindhoven e.o.