U bent hier

Ontdek Eindhoven: top 5 culturele hotspots

Je kunt het weekend natuurlijk gebruiken om te stappen of een drankje te doen bij O'Sheas, maar soms ben je toe aan iets anders. Ontdek Eindhoven eens als toerist! Heb je de culturele highlights van Eindhoven al gezien? Onze tips die je echt afgevinkt moet hebben:

Fietsen in Eindhoven

Wil je een originele, romantische date organiseren en hebt je het idee dat je date een beetje sportief is? Ga dan fietsen op het Van Gogh-Roosegaarde fietspad. Dit pad, bezaaid met duizenden fonkelende steentjes, is letterlijk een eye-catcher. Leuk weetje: het fietspad is geïnspireerd op het wereldberoemde kunstwerk van Vincent van Gogh: De Sterrennacht.

Bezoek het Philips Museum

Als je in de lichtstad woont, moet je natuurlijk het Philips Museum van je to-do lijst afvinken. Leuk voor een beetje achtergrond over de stad en informatie over hoe Philips een miljoenen concern is geworden. Ook leuk om te doen als je actieve neefje op bezoek komt, want het museum is interactief. Ben je nu toch in de Philips-sfeer? Ga dan na het Philips Museum nog even borrelen bij Evoluon.

Carnaval in Lampegat

Een onverwachte cultuur tip: vier carnaval in Eindhoven! Bijna nergens is carnaval zo groot als in de lichtstad, die tijdens carnaval Lampegat heet. Voor buitenstaanders meestal een hele ervaring. Dus een middagje vrij houden voor carnaval is voldoende als je niet houdt van: hossende mensen, verkleden, zingende buren, volslagen vreemden die ineens je vriend zijn en een kannetje bier over je heen. Als je het goed wil doen, vier je carnaval op Stratumseind. 

Stadstour door Eindhoven 

Ontdek historisch en nieuw Eindhoven op een manier die je zelf wilt. Wil je fietsen of wandelen? Wil je de kunst hotspots bezoeken of juist het rauwe Strijp-S beter leren kennen? Via City Tours Eindhoven kun je zelf de tour boeken die je bij jou en je gezelschap past. Er is bijvoorbeeld een fietstour voor als je familie op bezoek komt en een street art tour die je misschien liever met je vrienden of lover doet.

Bourgondisch Eindhoven

In bourgondisch Eindhoven moet je een beetje op de hoogte zijn van de bekende dranken. Boek een workshop of proeverij bij de Bottle Distillery. Leuk als je de dag daarna geen tentamens hebt en kan uitslapen. Een proeverij of workshop duurt tussen de 1 en 2,5 uur. Je krijgt uitleg over het proces van het destilleren van likeur, gin of bier. Met ruiken en proeven word jij een echte kenner. Je moet je wel afvragen of het een voordeel is om op donderdagavond een fijnproever bier te zijn ;).

Heb je de culturele highlights afgevinkt? Dan is het tijd voor een drankje of hapje in een van de leuke barretjes en restaurantjes van Eindhoven!

Lees ook

Picknicken
Hobby's
Abonneren op