U bent hier

Ontdek Eindhoven: top 5 culturele hotspots

Heb je vrije tijd over? Een drankje in je vaste kroeg of een borrel bij O'Sheas is natuurlijk gezellig, maar soms ben je toe aan iets anders. Kom uit je comfort zone en ontdek Eindhoven eens op een andere manier. Heb je de toeristische highlights van Eindhoven al gezien? Onze tips die je echt afgevinkt moet hebben:

  • Wil je een originele, romantische date organiseren en hebt je het idee dat je date een beetje sportief is? Ga dan fietsen op het Van Gogh-Roosegaarde fietspad. Dit pad, bezaaid met duizenden fonkelende steentjes, is letterlijk een eye-catcher. Leuk weetje: het fietspad is geïnspireerd op het wereldberoemde kunstwerk van Vincent van Gogh: De Sterrennacht.
  • Als je in de lichtstad woont moet je het Philips museum van je to-do lijst afgevinkt hebben. Leuk voor een beetje achtergrond over de stad en informatie over hoe technologie gigant Philips een miljoenen concern is geworden. Ook leuk om te doen als je actieve neefje op bezoek komt, want het museum is interactief. Ben je nu toch in de Philips sfeer? Ga dan na het Philips museum nog even borrelen bij Evoluon.
  • Een onverwachte cultuur tip: vier carnaval in Eindhoven. Bijna nergens is Carnaval zo ingeburgerd als in de lichtstad, die tijdens Carnaval: Het Lampengat heet. Voor buitenstaanders meestal een hele ervarning, dus een middagje vrij houden voor Carnaval is voldoende als je niet houdt van: drukke menigte, hossende mensen, verkleden, zingende buren, volslagen vreemden die ineens je vriend zijn en een kannetje bier over je heen. Als je het goed wil doen, vier je Carnaval op Stratumseind. 
  • Ontdek historisch en nieuw Eindhoven op een manier die je zelf wilt en interessant vindt. Wil je fietsen of wandelen? Wil je de kunst hotspots bezoeken of juist een family tour organiseren? Via Urban Exploring Tours kun je zelf de tour boeken die je bij jou of je gezelschap past.
  • In bourgondisch Eindhoven moet je een beetje op de hoogte zijn van de bekende dranken. Boek een workshop of proeverij bij de Bottle Distillery. Leuk als je de dag daarna geen tentamens hebt en kan uitslapen. Een proeverij of workshop duurt tussen de 1 en 2,5 uur. Je krijgt uitleg over het proces van het destilleren van likeur, gin of bier. Met ruiken en proeven wordt jij een echte kenner. Je moet je wel afvragen of het een voordeel is om op donderdagavond een fijnproever bier te zijn ;).

Heb je de culturele highlights afgevinkt? Lees dan ook ons blog over de food en lifestyle hotspots in Eindhoven.

 

Lees ook

Abonneren op