U bent hier

Pusphaira (voetbal)

Eindhovense Studenten Voetbal Vereniging Pusphaira ([poesfajra]) is één van de studentensportverenigingen in het Studentensportcentrum van de Technische Universiteit Eindhoven. De vereniging is in 1965 opgericht en viert in oktober 2020 haar elfde lustrum. De naam Pusphaira komt uit het Grieks; pus betekent voet en spheres betekent bal.

Voetbal voor iedereen

Voetbal staat in deze vereniging centraal. Er wordt gevoetbald op verschillende niveaus: De selectie (P1 en P2) voor degenen die hun leven willen geven voor de sportieve prestaties van de vereniging, en er zijn zes lagere elftallen P3-P8 voor de 'mindere goden', die vooral gezelligheid hoog in het vaandel hebben staan en daarnaast (soms) fanatiek voetballen. Er zijn ook vier damesteams (PDA1-PDA4). 

Binnen deze teams zijn er ook teams van de oud-studenten-voetbalvereniging (OSVV). Dit is een ondervereniging van Pusphaira waar afgestudeerden verder kunnen voetballen. Alle teams spelen competitie onder auspiciën van de KNVB.

De voetbalcompetitie is vanaf begin september tot april of mei. Daarnaast worden er trainingen gehouden op sportpark de Hondsheuvels. Dit is aan de overkant van de ring vanuit het studenten sportcentrum gezien.

Activiteiten Pusphaira

Wij zijn een club die voor en door studenten bestaat. Dat betekent dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt om deze mooie vereniging in stand te houden, door deel te nemen in één (of meerdere) van de 18 commissies die de club kent. Commissies binnen Pusphaira zijn leuk, leerzaam en vooral gezellig.

Leden van Pusphaira zijn actieve barhangers binnen het sportcentrum en in de eigen kantine. We doen ook aan veel andere evenementen mee een mooi voorbeeld hiervan is de Batavieren Race. Daarnaast organiseren we ook eigen evenementen. Voorbeelden van eigen evenementen zijn het 5x5-toernooi, IT-toernooi, Het Nieuwjaarstoernooi / Borrel, de Teamfeesten en de clubavonden.

Wil je weten hoe het is om lid te zijn bij deze vereniging? Lees dan ook het interview met Pusphaira!

Contact Eindhovense Studenten Voetbal Vereniging Pusphaira

Onze Lieve Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven

bestuur@pusphaira.nl
pusphaira.nl

Lees ook

Abonneren op