U bent hier

Pusphaira (voetbal)

Eindhovense Studenten Voetbal Vereniging Pusphaira ([poesfajra]) is één van destudentensportverenigingen in het Studentensportcentrum van de Technische Universiteit Eindhoven. De vereniging is in 1965 opgericht en vierde in oktober 2010 haar negende lustrum. De naam Pusphaira komt uit het Grieks; pus betekent voet en spheres betekent bal.

Voetbal voor iedereen

Voetbal staat in deze vereniging centraal. Er wordt gevoetbald op verschillende niveaus: er is de selectie (P1 en P2) voor degenen die hun leven geven voor de sportieve prestaties van de vereniging, en er zijn vier lagere elftallen P3-P6 voor de 'mindere goden', die vooral met gezelligheid in het vaandel voetballen. Er zijn ook twee damesteams (PDA1 & PDA2). Alle teams spelen competitie onder auspiciën van de KNVB.

Competitie is vanaf begin september tot april of mei. Daarnaast worden er trainingen gehouden op het Sportcentrum.

Activiteiten Pusphaira

Leden van Puspha zijn actieve barhangers binnen het sportcentrum. Ze doen ook aan veel andere evenementen mee (Batavierenrace, uitwisselingen, etc.) en organiseren ook eigen evenementen. Voorbeelden van eigen evenementen zijn het 5x5-toernooi, IT-toernooi, de Nieuwjaarsborrel en de teamevenementen.

Contact Eindhovense Studenten Voetbal Vereniging Pusphaira

Onze Lieve Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven

bestuur@pusphaira.nl
www.pusphaira.nl

Lees ook

tips studeren
Abonneren op