U bent hier

Nayade (zwemmen & waterpolo)

Nayade is DE Studenten Zwem- en Waterpolovereniging van Eindhoven. We hebben een verschillend niveau voor zwemmers en waterpoloërs, van absolute beginners tot (oud) Nederlandse toppers. Alles kan bij Nayade. Je kan als je wilt elke training komen trainen, maar je kan, als je wilt, ook 1x in de maand komen. Na de trainingen worden er gezellig biertjes gedronken, om elkaar ook buiten het zwembad beter te leren kennen. 

Zwemmen

Ons zwemteam bestaat uit ongeveer 100 leden. Zij zwemmen op verschillende niveaus, worden begeleid door een professionele trainer, die zelf al vele jaren zwemervaring heeft, en meerdere assistent-trainers en kunnen ook meedoen aan wedstrijdzwemmen. Er wordt op verschillende uren door onze zwemmers getraind. Er is een mogelijkheid om dit vroeg in de ochtend te doen, maar in de avond is ook een goede optie om eens te proberen. Per niveau is er een ander uur beschikbaar, zodat er altijd een schema is dat is aangepast op jouw niveau. 

Waterpolo

De waterpolotak bestaat momenteel uit vier teams, 2 heren- en 2 damesteams en ongeveer 15 gastleden die alleen trainen bij Nayade. De wedstrijden worden hoofdzakelijk gespeeld in het weekend, meestal op zaterdagmiddag of -avond. Daarnaast doen de teams regelmatig mee aan (inter)nationale toernooien, aan de studenten waterpolo competitie en wordt er elk jaar weer het Nayadetoernooi georganiseerd in mei.

Activiteiten Nayade

Naast de sport is voor Nayadianen ontspanning erg belangrijk. Daarom worden er vanuit Nayade verschillende activiteiten georganiseerd zoals een verenigingsweekend, bierproef, cocktailproef, eetestafette en clubkampioenschappen. De grootste activiteit is het (inter)nationale Nayade waterpolotoernooi. Jaarlijks trekt dit evenement zo’n 60 waterpoloteams uit binnen- en buitenland. Naast de georganiseerde activiteiten vanuit de evenementencommissie, zijn er ook altijd nog spontane stapavonden op donderdag- of zaterdagavond.

Een centrale plaats voor veel Nayade-activiteiten is het Nayadehuis, waar 11 actieve leden van de vereniging wonen. Ieder jaar organiseren zij een spetterend huisfeest met elke keer weer een ander verrassend thema.

Contact Eindhovense Studenten Waterpolo en Zwem Vereniging Nayade

bestuur@nayade.nl
nayade.nl

Lees ook

Abonneren op