U bent hier

Nayade (zwemmen & waterpolo)

Nayade is begonnen als de “Eindhovense Studenten Zwemvereniging Nayade”. Later is deze naam veranderd naar “E.S.W.V. Nayade”, omdat er op dat moment alleen gewaterpolood werd bij Nayade. Sinds 1994 is het “E.S.W.Z.V. Nayade” omdat ze ook weer actief bezig zijn met zwemmen. De club begon als onderdeel van het ESC, maar deze binding behoort inmiddels tot het verleden.

De zwemtak van Nayade bestaat uit zo’n 80 leden. Deze zwemmen op verschillende niveaus, worden begeleid door een professionele trainer en kunnen ook meedoen aan wedstrijdzwemmen. 

De waterpolotak bestaat momenteel uit vier teams, 2 heren- en 2 damesteams en ongeveer 15 gastleden die alleen trainen bij Nayade. De wedstrijden worden hoofdzakelijk gespeeld in het weekend, meestal op zaterdagmiddag of avond. Daarnaast doen de teams regelmatig mee aan (inter)nationale toernooien, aan de studenten waterpolo competitie en wordt er elk jaar weer het Nayadetoernooi georganiseerd in juni.

Activiteiten Nayade

Naast de sport is voor Nayadanen ontspanning erg belangrijk. Daarom worden er vanuit Nayade verschillende activiteiten georganiseerd zoals een zeilweekend, bierproef, eetestafette en clubkampioenschappen. De grootste activiteit is het internationale Nayade waterpolotoernooi. Jaarlijks trekt dit evenement zo’n 60 waterpoloteams uit binnen- en buitenland.

Een centrale plaats voor veel Nayade-activiteiten is het Nayadehuis, waar 11 actieve leden van de vereniging wonen. Ieder jaar organiseren zij een spetterend huisfeest met elke keer weer een ander verrassend thema.

Contact Eindhovense Studenten Waterpolo en Zwem Vereniging Nayade

Postbus 209
5600 AE Eindhoven

bestuur@nayade.nl
www.nayade.nl

Lees ook

Abonneren op