U bent hier

ESAC (bergsport)

De Eindhovense Studenten Alpen Club houdt zich in de breedste zin bezig met bergsport. De ESAC is zowel binnen als buiten te vinden om deze prachtige tak van sport te beoefenen en om van hoogteverschillen te genieten. In de zomer zijn we veel te vinden in de Alpen, in de winter gaan we skiien en ondertussen klimmen en boulderen we in Eindhoven binnen.

Op maandagavond kunnen ESAC-leden gratis sportklimmen in klimhal Neoliet Zuid. Op diezelfde dag vinden ook sportklimtrainingen plaats. Op dinsdag en donderdag zijn er trainingen in Neoliet voor gevorderden.  Op woensdagavond zijn er twee bouldertrainingen in het studentensportcentrum. Verder worden er intern opleidingen aangeboden om zelfstandig buiten te kunnen klimmen en zelfs om erkend instructeur te worden. 

Activiteiten ESAC

De ESAC organiseert voor haar leden jaarlijks zo'n twintig klimweekenden richting België, maar ook tripjes naar Frankrijk of verder.  Zo hebben we in de zomer een basiskamp ergens in de alpen, en hebben we ook een kerst-klimweek. Jaarlijks vindt ook het ESAC plastic klim kampioenschap (afgekort: Eplakka) plaats, wat altijd garant staat voor een leuke en sportieve avond. Hiernaast hebben we ook een jaarlijkse boulder competitie.  Verder vertrekt de ESAC twee keer per jaar massaal naar de Alpen; in de zomer om te alpineren en in de winter om te toerskiën.

Naast deze activiteiten is er nog één ding wat de ESAC-leden allemaal verbindt: de borrels die altijd na trainingen gehouden worden. En de vele andere (niet berg-gerelateerde) activiteiten die we organiseren voor en door onze leden!

Contact Eindhovense Studenten Alpen Club

O.L. Vrouwestraat 1
5612 AW Eindhoven

bestuur@esac.nl
esac.nl

Lees ook

Abonneren op