U bent hier

Sportverenigingen in Eindhoven

Bij een studentensportvereniging combineer je sport met de gezelligheid van een studentenvereniging. Zo blijf je tijdens je studententijd fit en leer je nieuwe mensen kennen. Er zijn verschillende studentensportverenigingen in Eindhoven Studentenstad. Je vindt hieronder het overzicht van sportverenigingen voor studenten!

Niks missen van de studentensportverenigingen in Eindhoven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Op zoek naar een andere vereniging? Er zijn ook gezelligheidsverenigingenreligieuze verenigingen en overige studentenverenigingen in Eindhoven!

ZES (zweegvliegen)

Zes staat voor Zweefvliegtuigclub Eindhovense Studenten. Je begrijpt het goed, leden zijn hier actief in het beoefenen van de kunst van zweefvliegen!

WETH (wind- en kitesurfing)

Weth is de Eindhovense studenten windsurf vereniging. De volledige naam is E.S.W.V. WETH en dit staat voor Eindhovense Studenten Windsurf Vereniging Windsurfing Eindhoven Technische Hogeschool.

URE (university racing)

University Racing Eindhoven is opgericht in 2003 door een groep enthousiaste studenten van de faculteit ‘Mechanical Engineering’ van de TU/e.

ESZVV Totelos (zaalvoetbal)

EZSW Totelus staat voor Eindhovense Zaalvoetbal Studenten Vereniging Totelus. Op dit moment heeft Totelos ongeveer 150 leden. Zij spelen en trainen op allerlei niveaus van Eredivisie tot vierde klasse.

Thêta (roeien)

Thêta is de Eindhovense Studenten Roeivereniging en is sinds haar oprichting op 8 oktober 1975 uitgegroeid tot een grote, actieve en succesvolle studentensportvereniging van de Technische Univer

Taveres (tafeltennis)

Taveres is een studenten tafeltennis vereniging in Eindhoven. Zij zorgen ervoor dat studenten uit Eindhoven gezellig kunnen tafeltennissen. 

Tantalus (basketbal)

Tantalus is een Eindhovense studenten basketbal vereniging. Tantalus biedt basketbal trainingen aan op verschillende niveaus voor haar leden. Deze trainingen worden gehouden op dinsdag en donderdag.  

Tamar (volleybal)

Tamar is een Eindhovense studenten volleybal vereniging en biedt volleybal training aan op verschillende niveaus. Tamar laat haar studenten ook meedoen aan doordeweekse competities.

Twist (turnen & cheerleaden)

E.S.T.C. Twist staat voor de Eindhovense Studenten Turn- en Cheerleadvereniging Twist.Bij Twist kan je turnen en cheerleaden onder begeleiding van een ervaren trainer. De trainingen zijn beschikbaar voor mannen en vrouwen op alle niveaus!

Squadra Veloce (wielrennen)

Squadra Veloce is de Eindhovense studenten wielrenvereniging. Het is een actieve vereniging met meer dan 70 leden. Studenten met een liefde voor wielrennen zijn er op elk niveau.

Samourais (budo)

Eindhoven heeft zelfs een vereniging genaamd ‘Eindhovense Studenten Budo Vereniging Samourais'. Deze vereniging biedt lessen aan in Judo, Aikido, Karate, KenpoJutsu en Kobodu.

Quatsh (squash)

E.S.S.R.V. Quatsh is de studenten squash vereniging van Eindhoven. Squash heeft ongeveer 40 leden die op maandag, dinsdag en donderdag trainen (met natuurlijk, achteraf een borrel).

Pusphaira (voetbal)

Eindhovense Studenten Voetbal Vereniging Pusphaira ([poesfajra]) is één van de studentensportverenigingen in het Studentensportcentrum van de Technische Universiteit Eindhoven.

E.S.B.V. Panache (badminton)

E.S.B.V. Panache is een Eindhovense studenten badminton vereniging. Bij Panache kun je voor elk niveau badminton terecht.

Nayade (zwemmen & waterpolo)

Nayade is DE Studenten Zwem- en Waterpolovereniging van Eindhoven. Na de trainingen worden er gezellig biertjes gedronken, om elkaar ook buiten het zwembad beter te leren kennen.

Isis (schaatsen)

Isis is de Eindhovense Studenten Schaats Vereniging. De vereniging heeft bijna 100 leden. In de winter schaatsen zij lekker veel en in de zomer fietsen ze en houden ze zich bezig met ‘droogtrainen'

Ilyeo (taekwondo)

Ilyeo is de Eindhovense Studenten Taekwondo vereniging. Het is een relatief jonge studenten sportvereniging waar iedereen kan deelnemen. 

Hoc Habet (schermen)

Hoc Habet is sinds 1966 de Eindhovense studenten scherm vereniging. Het is een kleine vereniging waar je zowel recreatief kunt schermen als kunt deelnemen aan toernooien.

E.S.V.V. Hajraa (volleybal)

Hajraa is een Eindhovese studenten volleybal vereniging. Zij tellen héél veel actieve leden. Hajraa biedt trainingen aan op alle niveaus voor zowel mannen als vrouwen. 

E.S.T. Fellenoord (tennis)

Fellenoord is de Eindhovense studenten tennisvereniging. Deze vereniging biedt haar leden onder andere trainingen, wedstrijden en leuke activiteiten.

Pagina's