U bent hier

Overige studentenverenigingen in Eindhoven

Naast gezelligheids-, sport- en religieuze verenigingen zijn er nog een hoop andere verenigingen in Eindhoven. Van internationale verenigingen tot studentenverenigingen met een culturele inslag. Genoeg keuze in Eindhoven in ieder geval..

Groep-één (studentenfractie TU/e)

Groep-één is de grootste studentenfractie van de TU/e Universiteitsraad; hét centrale orgaan waarin bewaakt wordt dat beslissingen die het universiteitsbestuur maakt altijd ten goede komen van jou, de student!

M.C.G.V. Stack (computer)

M.C.G.V. Stack is de studentencomputervereniging van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/E). Momenteel hebben ze ongeveer 150 leden, wat Stack één van de grotere studentenvereniging

Tuna CL (Spaanse volksmuziek)

TCL is opgericht in 1964 en is daarmee de oudste Tuna buiten Spanje en Portugal. Een Tuna is een groep studenten die behalve studeren ook Spaanse volksmuziek maken.

StudentProof (jazz)

StudentProof is een swingende studentenvereniging in Eindhoven. StudentProof creëert een platform voor muzikanten die houden van jazzy, funky, latin swing muziek. 

E.S.M.G. Quadrivium (muziek)

Het Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap Quadrivium is de studentenmuziekvereniging voor klassieke muziek in Eindhoven. De vereniging werd opgezet in 1964 en was eerst ondervereniging van het ESC, totdat zij onafhankelijk werd.

La Tuniña (volksmuziek)

La Tuniña bestaat uit Eindhovense studentes en oud-studentes die, nog altijd in de traditioneel Middeleeuwse Tunakostuums, Spaanse en Zuid-Amerikaanse volksmuziek ten gehore brengen

ESRG Knights (rollenspel)

Eindhovens Studenten Rollenspel Genootschap Knights of the Kitchen Table is een studentenrollenspelvereniging in Eindhoven met als doel het bevorderen van het spelen van rollenspellen.

Kinjin (Japanse cultuur)

De Japanse Cultuurvereniging voor Eindhovense Studenten (JCES) Kinjin is een vereniging die mensen met een passie of interesse voor Japan - of aan Japan gerelateerde zaken - bij elkaar brengt.

E.S.T.V. Doppio (toneel)

Doppio is een studenten toneelvereniging. Dit betekent dat ze zowel typische studentenvereniging activiteiten hebben, zoals introductiedagen, een introkamp en feesten, maar ook allerlei vormen van toneel.

Dekate Mousa (fotografie)

Dekate Moussa is een Eindhovense studenten film- en fotografievereniging. De vereniging bestaat al meer dan vijftig jaar en biedt verschillende cursussen aan om je eigen film- en fotografie skills te verbeteren.