U bent hier

Gezelligheidsverenigingen in Eindhoven

Studenten gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel, maar vooral op samen activiteiten organiseren en genieten van je studententijd.

Bij gezelligheidsverenigingen is het absoluut niet het doel om alleen maar te drinken en te feesten, maar juist ook om jezelf te ontwikkelen, om elkaar te stimuleren om een studie te halen. In Eindhoven vind je de onderstaande gezelligheidsverenigingen.

Studentenvereniging Cognatio

L.S.V. Cognatio is de landelijke studentenvereniging voor studenten van Hogeschool Tio met meer dan 600 actieve leden in vijf verschillende steden.

TAU

In 1996 richtten zes heren een onafhankelijk werktuigbouwkundig dispuut op, genaamd Rhetoricadispuut Aristoteles. Het doel van dit Rhetoricadispuut was het bevorderen en uitbreiden van de verbale en fysieke weerbaarheid.

SSRE

De algemene studentenvereniging SSRE bestaat al sinds de oprichting van de toenmalige Technische Hogeschool in 1957. Sindsdien kenmerkt  SSRE zich als een vereniging met een gezellige en actieve 

L’Attaque Attique

L’Attaque Attique is het damesdispuut van de Technische Bedrijfskunde tak van de TU/e. Deze bestaat sinds 15 januari 1985.

Eindhovens Studenten Corps

Het ESC staat voor het Eindhovens Studenten Corps. Deze vereniging werd opgericht op 3 september 1957 tegelijkertijd met de oprichting van de Technische Universiteit Eindhoven.

Dignitates

Hét Eerste Heerendispuut der Technische Bedrijfskunde, Dignitates, neemt al sinds zijn oprichting in 1988 een speciale plaats in binnen het Eindhovensche studentenleven. Momenteel hebben zij 21

DEMOS

De Eindhovense Studenten Vereniging Demos is de jongste studentenvereniging van Eindhoven. Zij zijn in 1963 opgericht onder het motto “een vereniging voor studenten, welke is aangepast aan de no

Camelot Excalibur

Camelot Excalibur is het Onafhankelijk Eindhovensch Herendispuut! Dit is een uniek en vrij dispuut geïnspireerd door de idealen van Koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel