U bent hier

Gezelligheidsverenigingen in Eindhoven

Gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel. Het belangrijkste bij een gezelligheidsvereniging is dat leden samen activiteiten organiseren en genieten van hun studententijd! Natuurlijk wordt er bij gezelligheidsverenigingen gefeest, maar dat is niet waar het alleen maar om draait. Persoonlijke ontwikkeling, elkaar stimuleren om een studie te halen, een netwerk opbouwen en ervaring opdoen in een commissie of een bestuur, kan namelijk ook bij een studenten gezelligheidsvereniging! In Eindhoven zijn verschillende studenten gezelligheidsverenigingen. Het complete overzicht vind je hieronder.

Niks missen van de gezelligheidsverenigingen in Eindhoven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Is een gezelligheidsvereniging niks voor jou? Er zijn ook studentensportverenigingenreligieuze verenigingen en overige studentenverenigingen in Eindhoven!

Studentenvereniging Cognatio

L.S.V. Cognatio is de landelijke studentenvereniging voor studenten van Hogeschool Tio met meer dan 600 actieve leden in vijf verschillende steden.

TAU

In 1996 richtten zes heren een onafhankelijk werktuigbouwkundig dispuut op, genaamd Rhetoricadispuut Aristoteles. Het doel van dit Rhetoricadispuut was het bevorderen en uitbreiden van de verbale en fysieke weerbaarheid.

SSRE

Sinds 1957 maakt de algemene studentenvereniging SSRE deel uit van het studentenleven in Eindhoven. Sindsdien kenmerkt SSRE zich als een vereniging met een open houding en diverse leden.

L’Attaque Attique

L’Attaque Attique is het damesdispuut van de Technische Bedrijfskunde tak van de TU/e. Deze bestaat sinds 15 januari 1985.

Eindhovens Studenten Corps

Het ESC staat voor het Eindhovens Studenten Corps. Deze vereniging werd opgericht op 3 september 1957 tegelijkertijd met de oprichting van de Technische Universiteit Eindhoven.

Dignitates

Hét Eerste Heerendispuut der Technische Bedrijfskunde, Dignitates, neemt al sinds zijn oprichting in 1988 een speciale plaats in binnen het Eindhovensche studentenleven. Momenteel hebben zij 21

DEMOS

Eindhovense Studentenvereniging Demos is de jongste van de drie studentenverenigingen van Eindhoven, opgericht in 1963 als alternatief voor de toen bestaande verenigingen.

Camelot Excalibur

Camelot Excalibur is het Onafhankelijk Eindhovensch Herendispuut! Dit is een uniek en vrij dispuut geïnspireerd door de idealen van Koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel