U bent hier

Studentenverenigingen in Eindhoven

Eindhoven biedt studenten niet alleen talloze studiemogelijkheden. Naast deze studiemogelijkheden is er ook op het gebied van studentenverenigingen volop keuze. Tijdens de introductieweek van Eindhoven krijg jij de kans om je te oriënteren op al deze verenigingen. Bezoek de Intro van de TU/e of LichtIn, maak kennis met de verschillende studentenverenigingen en schrijf je in bij de vereniging waar jij je het meeste thuis voelt.

Lid worden bij een studentenvereniging in Eindhoven?

Weet je nog niet of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees dan eens ons artikel over wel of niet lid worden bij een studentenvereniging. Veel studenten zien namelijk op tegen de verplichtingen en de ontgroening, maar wist je dat er steeds meer studentenverenigingen zijn zonder ontgroening en dat de verplichtingen enorm verschillen per studentenvereniging? Er zijn veel studentenverenigingen in Eindhoven. Zo zijn er een aantal grote gezelligheidsverenigingen, maar ook veel studenten sportverenigingen en studieverenigingen. Daarnaast zijn er ook studentenverenigingen met een religieus, internationaal of cultureel karakter. Zo heeft Eindhoven dus altijd wel een vereniging die bij je past! Tijdens TU/e kom je sowieso in contact met veel studentenverenigingen. Dan kun je altijd naar alle open feesten en zelf beslissen of een studentenvereniging iets voor jou is

Gezelligheidsverenigingen in Eindhoven

Studenten gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel, maar vooral op samen activiteiten organiseren en genieten van je studententijd.

Sportverenigingen in Eindhoven

Een vereniging waar je sport en de gezelligheid van een studentenvereniging kunt combineren is altijd leuk tijdens je studententijd. Eindhoven biedt een groot aanbod van studentensportverenigingen. Van roeien tot tennis en zeilen. Voor elke student is er wel een sport te vinden!

Overige studentenverenigingen in Eindhoven

Naast gezelligheids-, sport- en religieuze verenigingen zijn er nog een hoop andere verenigingen in Eindhoven. Van internationale verenigingen tot studentenverenigingen met een culturele inslag