U bent hier

Studeren in Eindhoven

De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Eindhoven heeft diverse hogescholen en universiteiten die tientallen hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ruim 28.000 studenten studeren in Eindhoven. Ook kun je in Eindhoven makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Eindhovense studentenverenigingen?

Universiteiten in Eindhoven

In Eindhoven heb je de technische universiteit. Ook wel bekend als TU/e! Deze universiteit is een van de hoogst genoteerde van Nederland! TU/e biedt verschillende masters en bacheloropleidingen aan. Lees er hier meer over!

Hogescholen in Eindhoven

Wil jij een hbo-opleiding volgen? Dan heb je in Eindhoven keuze uit drie verschillende hogescholen. Voor hospitality, toerisme en business zit je goed bij Tio. Voor design moet je bij de Design Academy zijn, terwijl je voor verschillende opleidingen terecht kunt bij Fontys!

Studentenverenigingen in Eindhoven

Eindhoven heeft meer dan 60 studentenverenigingen, waaronder gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen en religieuze verenigingen. Wil je lid worden van een vereniging? Bekijk dan hier welke vereniging het beste bij jou past.

Zo werkt afstuderen

Je studententijd loopt een keer ten einde. Maar voordat het zover is, moet je eerst nog even afstuderen! Hier vind je hoe afstuderen werkt en wat je moet regelen als je bent afgestudeerd. Ook geven we een aantal tips om je voor te bereiden op het afstuderen.

Wat is ontgroening?

Heb je besloten dat je lid wilt worden van een studentenvereniging? Dan heeft jouw studentenvereniging misschien ook een ontgroening, ook wel kennismakingstijd (KMT) genoemd. Maar wat is een ontgroening precies? En hoe moet je je voorbereiden op een ontgroening?

Studeren in het buitenland

Tijdens je studententijd kan je ervoor kiezen om een deel van je studie in het buitenland te volgen. Denk bijvoorbeeld aan een semester of stage in een ander land. Wij hebben wat zaken voor je uitgezocht.

Intro TU/e

De IntroTU/e is de introductieweek van de Universiteit van Eindhoven. Tijdens deze week maak je kennis met de "uni", studiegenoten en het studentenleven en de stad Eindhoven.

Waarom studeren in Eindhoven?

Ben je er nog niet uit in welke stad je gaat studeren? Je wilt de perfecte stad uitkiezen, want je studententijd is immers de mooiste tijd van je leven. Misschien is Eindhoven de studentenstad voor jou. Waarom studeren in Eindhoven?

Van mbo naar hbo

Ben je in het bezit van een niveau 3 of 4 diploma van het mbo en denk je erover om door te studeren? Dan moet je dat zeker gaan doen! Maar hoe werkt dat eigenlijk?

DUO

DUO faciliteert de financiering en informatie die studenten en onderwijsinstellingen nodig hebben om onderwijs te volgen. Wat moet je weten vanuit DUO tijdens je studie?

Waarom lid worden bij een studentenvereniging?

Waarom lid worden van een studentenvereniging in Eindhoven Studentenstad? Als lid van een studentenvereniging leer je nieuwe mensen kennen en je komt gegarandeerd op leuke feestjes. Je moet wel zin hebben in bepaalde verplichtingen. Wat zijn de voor- en nadelen van lid worden als student?