U bent hier

Studeren in Eindhoven

Ga jij studeren in Eindhoven? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Eindhoven heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ruim 28.000 studenten studeren in Eindhoven. Ook kun je in Eindhoven makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Eindhovense studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Eindhoven gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Eindhoven Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Universiteiten in Eindhoven

In Eindhoven heb je de technische universiteit. Ook wel bekend als TU/e! Deze universiteit is een van de hoogst genoteerde van Nederland! TU/e biedt verschillende masters en bacheloropleidingen aan. Lees er hier meer over!

Hogescholen in Eindhoven

Wil een hbo-opleiding volgen? Dan heb je in Eindhoven de keuze uit verschillende hogescholen. Lees hier alles over de hogescholen en de verschillende opleidingen die ze aanbieden.

Studentenverenigingen in Eindhoven

Eindhoven heeft meer dan 60 studentenverenigingen, waaronder gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen en religieuze verenigingen. Wil je lid worden van een vereniging? Bekijk dan hier welke vereniging het beste bij jou past.

Alles over afstuderen

Je studententijd loopt een keer ten einde. Maar voordat het zover is, moet je eerst nog even afstuderen! Hier vind je hoe afstuderen werkt en wat je moet regelen als je bent afgestudeerd. Ook geven we een aantal tips om je voor te bereiden op het afstuderen.

Wat is een ontgroening?

Heb je besloten dat je lid wilt worden van een studentenvereniging? Dan heeft jouw studentenvereniging misschien ook een ontgroening, ook wel kennismakingstijd (KMT) genoemd. Maar wat is een ontgroening precies? En hoe moet je je voorbereiden op een ontgroening?

Studeren in het buitenland

Tijdens je studententijd kan je een deel van je studie in het buitenland volgen. Denk bijvoorbeeld aan een semester of stage in een ander land. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je uitgezocht.

Overstappen van mbo naar hbo

Ga jij van mbo naar hbo? Dan breekt er een spannende periode aan. Wij zochten uit waar je allemaal aan moet denken als je van mbo naar hbo gaat!

Toelatingseisen hogeschool en universiteit

Wil je studeren aan een hogeschool of universiteit? Dan gelden speciale toelatingseisen waar elke student aan moet voldoen. We hebben de belangrijkste voorwaarden om te studeren aan het hbo of de universiteit voor je op een rij gezet.

Intro TU/e

Intro TU/e is de introductieweek van de Universiteit van Eindhoven. Tijdens deze week maak je kennis met de uni, je studiegenoten, het studentenleven en de stad Eindhoven.

Waarom studeren in Eindhoven?

Ben je er nog niet uit in welke stad je gaat studeren? Je wilt de perfecte stad uitkiezen, want je studententijd is immers de mooiste tijd van je leven. Misschien is Eindhoven de studentenstad voor jou. Waarom studeren in Eindhoven?

DUO

DUO is een dienst van de overheid die onder andere studiefinanciering verstrekt en diploma's registreert. Lees hier wat DUO voor jou als student kan doen!

Waarom lid worden van een studentenvereniging?

Waarom lid worden van een studentenvereniging in Eindhoven Studentenstad? Als lid van een studentenvereniging leer je nieuwe mensen kennen en je komt gegarandeerd op leuke feestjes. Je moet wel zin hebben in bepaalde verplichtingen. Wat zijn de voor- en nadelen van lid worden als student?