← Terug naar overzicht

UvA hoogste Nederlandse universiteit op QS World University Ranking

beste Nederlandse universiteit

De Universiteit van Amsterdam staat dit jaar op de 55e plek van de QS World University Ranking. De UvA is daarmee de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit op de wereldwijde ranglijst van universiteiten. Op de ranglijst staan 1300 universiteiten van over de hele wereld.

Andere Nederlandse universiteiten op de ranglijst

Vorig jaar stond de UvA nog op plek 61 van de QS World University Ranking en was de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit de TU Delft op plek 57. Ook dit jaar staat de TU Delft op de 57e plek. Veel andere Nederlandse universiteiten klommen omhoog in de ranglijst. Universiteit Utrecht ging van plek 121 naar 110, Universiteit Leiden klom van plek 128 naar 112 en de Erasmus Universiteit Rotterdam ging van plek 197 naar 179. Ook Universiteit Twente klom van plek 197 naar 189, Universiteit Maastricht ging van plek 234 naar 233, de VU Amsterdam ging van plek 236 naar 209 en Tilburg University van 368 naar 356. Ook daalden een aantal Nederlandse universiteiten op de wereldwijde ranglijst van universiteiten. Zo ging Wageningen University & Research van plek 115 naar 123, de TU/e van 120 naar 125 en de Radboud Universiteit van 214 naar 220. De Rijksuniversiteit Groningen staat, net als vorig jaar, op plek 128.

Top 10 universiteiten QS World University Ranking

Voor de 10 beste universiteiten moet je naar het buitenland vertrekken. De Top 10 ziet er als volgt uit:

  1. Massachusetts Institute of Technology (MIT)
  2. University of Oxford
  3. Stanford University
  4. University of Cambridge
  5. California Institute of Technology (Caltech)
  6. Imperial College London
  7. ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology
  8. UCL
  9. University of Chicago

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op