← Terug naar overzicht

Geef je badkamer een make-over!

studenten badkamer

De badkamer is de plek in huis waar je lekker tot rust komt. Een koude douche na een warme dag of een heerlijk avondje badderen. Word jij nou nog niet helemaal zen als je deze ruimte binnenloopt? Dan is jouw badkamer toe aan een make-over! Wij hebben een aantal tips voor je om je badkamer om te toveren tot een ware spa.

Sanitair vervangen

Je zult misschien niet snel het sanitair in je badkamer vervangen, al helemaal niet als je gewoon in een studentenhuis woont met een gedeelde badkamer. Toch geeft het meteen een frisse look aan je badkamer. Kan de wc misschien een nieuwe toiletbril gebruiken of is jouw douche toe aan een nieuwe douchebak? Een kunststof douchebak is een mooie vervanging voor je huidige douchebak! Kijk welk sanitair in je badkamer verouderd is en een mooie opknapbeurt of vervanging kan gebruiken!

Schoonmaakbeurt

Bij het opknappen van je badkamer hoort natuurlijk ook een flinke schoonmaakbeurt. Vaak zijn een gele kit en vieze voegen het probleem bij (oude) badkamers. Het kost je weinig geld en tijd en kan al een enorm verschil maken. Verwijder alle kitranden in de badkamer en schrob vervolgens goed de voegen van alle tegels. Je hebt hier alleen maar water en azijn voor nodig. Als je klaar bent met het schoonmaken breng je heel makkelijk weer een nieuwe kit laag aan en je badkamer is weer helemaal fris! Probeer samen met je huisgenoten de badkamer schoon te houden door een schoonmaakrooster aan te houden!

Nieuwe accessoires

Accessoires maken je badkamer helemaal af. Het gezellig inrichten van de badkamer is dan ook niet onbelangrijk. Vaak wordt er in studentenhuizen als laatste gedacht aan het gezellig inrichten van de badkamer. Een likje verf kan de ruimte al een hele andere uitstraling geven. Gooi die standaard witte kleur dan ook de deur uit en kies voor een warmer kleurtje. Dit past ook perfect bij de ruimte. Vrolijk de boel daarnaast ook op met wat opbergmanden, waar iedere huisgenoot zijn spulletjes in kwijt kan. Maak de badkamer af met een knallend douchegordijn en voeg eventueel nog wat mooie planten toe. Deze planten maken de lucht in jouw kamer nog gezonder!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op