← Terug naar overzicht

Leuke dingen om te doen in het voorjaar

Het lijkt erop dat het zonnetje er weer aankomt. Yeah! Eindelijk kunnen we weer een beetje vitamine D aanmaken en een kleurtje op ons gezicht krijgen. Het blijft steeds langer licht en de temperatuur blijft stijgen. Dat betekent dat we weer meer leuke dingen buitenshuis kunnen doen. In deze blog geef ik je een paar leuke ideeën wat jij kunt doen in dit voorjaar. We hebben tenslotte al genoeg binnen gezeten en lang gewacht op het zonnetje!

Picknicken

Kijk jij er ook al een paar maanden naar uit om weer te picknicken in het park? Nu het zonnetje weer gaat schijnen, mag het picknickkleed eindelijk weer uit de kast! Gezellig met vrienden en vriendinnen (met afstand) op een kleed in de zon, met lekkere hapjes en drankjes. Wat wil een mens nog meer? Het voordeel van picknicken is dat je het altijd en overal kunt doen. Je hebt alleen een groot kleed nodig, de zon en een stukje gras. Je kunt lekkere hapjes maken zoals wraps, stokbrood met dip of een (pasta)salade. Een wijntje erbij in de picknickmand en je bent er helemaal klaar voor.

Varen

De zon is lekker, maar op sommige dagen kan het wel heel warm worden. Zeker op de warmste dagen is het fijn om even op het water te zijn. Hier is het net iets koeler en heb je meestal meer wind. Huur een bootje en ga het water op! Vergeet niet om je goed in te smeren, want op het water kan je snel verbranden. Neem ook een (koel)tas mee, vol met lekkere hapjes en drankjes. Zo maak je er een heerlijke middag van. En dat wordt gegarandeerd genieten! Voor de sportievelingen onder ons: huur een waterfiets in plaats van een bootje. Zo ben je lekker in beweging.

Naar het strand

Bij lekker weer hoort het strand, toch? Er is niets lekkerder dan lekker chillen op een strand. Dan krijg je pas echt een vakantiegevoel! In Eindhoven hebben we een heerlijk stadstrand. Een strand zonder water, maar je kunt wel lekker met de voetjes in het zand een cocktail drinken. Wil je toch liever een duik nemen? Dan kun je gaan naar één van de stranden in de buurt van Eindhoven. Bijvoorbeeld Aquabest in Best, ‘t Witven in Veldhoven en het E3 strand in Eersel. Genoeg opties, dus!

Buiten sporten

Ben jij niet gemaakt om een middag stil te liggen in de zon en ga je liever iets actiefs doen? Ga dan lekker buiten sporten. Je kunt bijvoorbeeld een rondje gaan skeeleren, een potje gaan badmintonnen of tover ergens een volleybal vandaan. Je kunt natuurlijk ook genieten van de mooie natuur in en rondom Eindhoven, door een mooie wandel- of fietstocht te maken.

Veel plezier!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op