← Terug naar overzicht

Musthaves voor de Eindhovense student!

Musthaves

Studeren in Eindhoven, gezelliger kan het niet! Eindhoven is een innoverende en bruisende stad die veel te bieden heeft voor studenten. Ook tijdens de coronacrisis is Eindhoven geen vervelende stad om door rond te struinen. Studeer jij in deze internationale stad? Dan zijn er een aantal musthaves die jou het leven als Eindhovense student een stukje gemakkelijker maken.

Een fijne thuiswerkplek

De eerste musthave voor jou als student is het hebben van een fijne thuiswerkplek. Studenten, werkenden en scholieren zitten op dit moment massaal thuis, in plaats van op school of op kantoor. We zijn hier nu al een jaar mee bezig en als jij nog steeds geen fijne studie/werkplek hebt gecreëerd thuis, dan is dit jouw tijd. Een fijne thuiswerkplek scheelt enorm als het gaat om je concentratievermogen en energie door de dag heen. Moet jij een hele dag studeren voor dat online tentamen van volgende week? Creëer dan thuis een fijne plek voor jezelf. Sluit je af van je huisgenoten (of niet, als dat beter werkt voor jou), berg afleidende spullen op en zorg voor goed, vast internet thuis. Een goede verbinding scheelt je heel wat gedoe (en gescheld) door de dag heen. Investeer ook zeker in een goede stoel. Als je dagenlang moet zitten, wil je daar natuurlijk geen rugklachten aan over houden. Maak er op deze manier een fijne werkplek van thuis en je zult zien dat je de dagen beter doorkomt!

Noise cancelling koptelefoon

Deze sluit goed aan op de vorige musthave, een noise cancelling koptelefoon. Deze uitvinding zorgt ervoor dat je ongestoord je muziek, podcast of Netflix serie kijkt. Zitten jij en je huisgenootjes tijdens deze lockdown allemaal thuis? Zet je geluidsdichte koptelefoon op en je hoort ze niet meer. Met deze koptelefoon kom jij die zware studiedagen wel door!

Goede kortingen

Je bent geen echte student als je niet houdt van een goede korting. De meeste studenten zitten elke maand krap bij kas en wachten met smart weer op de 24e, het maandelijkse bezoekje van Ome Duo. Goede kortingen scoren is daarom zeker niet overbodig. Allereerst hebben we Knaek. Knaek biedt verschillende soorten kortingen aan voor studenten. Denk bijvoorbeeld aan korting op je tweede burger bij Toasted en Roasted in Eindhoven of een koffie of theetje voor maar €1,50 bij de Broodzaak. Deze kortingen zijn gemakkelijk te vinden via de app. Als tweede is daar SURFspot. SURFspot is een ICT-webwinkel met speciale onderwijskorting op software, hardware en clouddiensten. Deze kortingen zijn exclusief voor studenten! Bekijk dus vooral even deze site als je op zoek bent naar een nieuwe laptop, gadgets of software. Als laatste bieden veel kledingwinkels studentenkortingen aan. Winkels zoals Monki en Asos bieden tussen de 10-20% studentenkorting aan om jou als student tegemoet te komen. Het enige wat je hoeft te doen is het laten zien van je studentenpas en je korting is binnen! Ook Pathé biedt vaak kaartjes aan met korting speciaal voor studenten, net als verschillende musea in Eindhoven. Leuk voor wanneer het weer open gaat!

Heb je nu ook al zin in een leuke activiteit? Dit zijn de leukste activiteiten voor binnen!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden