← Terug naar overzicht

Eenzaam tijdens de coronacrisis? Dit kan je helpen!

Eenzaam

Door de coronacrisis zitten veel studenten opgesloten in een kleine studentenkamer van maar een paar vierkante meter. Dat is een heel ander leventje dan dat we hiervoor hadden. Hiervoor bestond het studentenleven vooral uit veel sociale contacten, gezellige borrels, maar ook fysieke lessen. Doordat al deze dingen wegvallen, is het heel logisch dat je je soms eenzaam voelt. Wij hebben wat tips voor je die misschien kunnen helpen tegen jouw eenzaamheid.

Neem een huisdier

Een huisdier past normaal misschien niet in het leven van een student. Je bent normaal veel van huis weg en hebt geen tijd om voor een huisdier te zorgen. Maar nu je veel thuis zit kan een huisdier juist heel fijn gezelschap zijn. Denk allereerst goed na over welk huisdier je wilt. Wil je graag een hond waarmee je een paar keer per dag lekker de deur uit kan? Wil je graag een binnenkat die je gezelschap houdt tijdens het studeren? Of wil je beginnen met een simpel huisdier zoals een vis? Alles kan. Als je eerst voorzichtig wilt aankijken of een huisdier wel echt binnen jouw levensstijl past dan kan je beginnen met het nemen van een vis. Neem eens een kijkje bij de dierenwinkel en kijk welke vis jou aanspreekt om mee naar huis te nemen. Verzorg je vis goed door voedsel op voorraad te hebben en schaf een mooi aquarium aan. Het aquarium Superfish is het perfecte huisje voor je vis. Daarnaast is dit aquarium niet alleen luxe voor je zwemmende vriend, maar staat deze ook nog eens stijlvol in je studentenkamer.

Ga naar buiten

Pak jezelf goed in en ga er lekker op uit. Kies een lekkere wandelroute door Eindhoven, zet een podcast op en geniet van de buitenlucht. Door te bewegen en naar buiten te gaan voel je je hoogstwaarschijnlijk een stuk beter die dag. Door buiten te lopen voelt het ook toch weer even alsof je lekker onder de mensen bent.

Onderhoud sociale contacten

Probeer elke dag contact te houden met vrienden, familie en andere mensen waarmee je graag spreekt. Doe dit via WhatsApp, een belletje of een uitgebreide Facetime sessie. Op deze manier blijf je toch in contact met mensen en voel je je minder alleen. Een leuk idee is om samen met een vriendin te werken. Als je elkaar niet fysiek kunt zien door de coronamaatregelen, kan je elkaar altijd videobellen. Ga beiden aan het werk en neem samen pauzes om bij te kletsen. Zo zijn jullie allebei lekker aan het werk maar heb je toch het gevoel alsof er iemand bij je is. Vind je het echt moeilijk om contacten te onderhouden of te leggen in deze periode? Dan zijn er ook diverse praatgroepen waarmee je in contact kan komen om je minder alleen te voelen.

Stay positive 

Wanneer je niet lekker in je vel zit en je je eenzaam voelt, is het belangrijk om positief te blijven. Bedenk welke dingen jou nou echt gelukkig maken en doe hier wat mee. Zie deze gekke periode als een tijd waarin jij nieuwe dingen kan uitproberen. Koop eindelijk eens die gitaar die je al zolang wilt of schaf die verfspullen aan om jouw creativiteit te uiten. Elke dag iets positiefs opschrijven kan ook helpen om jezelf wat beter te laten voelen.

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden