← Terug naar overzicht

Zo kun je besparen op studiespullen

studiespullen

Studieboeken, laptop, feesten en op jezelf wonen: het studentenleven is niet goedkoop! Van alleen een bijbaantje komen we niet rond, maar gelukkig staat ome Duo ons bij. Je kunt gemakkelijk geld besparen op de aanschaf van studiespullen, bijvoorbeeld via Bookmatch. Ik geef je een aantal handige tips waarmee jij geld kunt besparen op studiespullen, zodat je geld overhoudt voor extra biertjes of die gave schoenen!

Studieboeken kopen

Eén van de duurste dingen tijdens jouw studie zijn de studieboeken. Men, wat kosten die veel! Het is zonde om nieuwe studieboeken te kopen. Deze zijn onwijs duur en wat is eigenlijk het verschil met tweedehands studieboeken? Het scheelt je soms wel bijna de helft om studieboeken tweedehands te kopen. Een voorbeeld van een website is Bookmatch. Hier kun je supermakkelijk zoeken per hogeschool, universiteit en studie. Dus ook bijvoorbeeld studieboeken Universiteit Eindhoven. Vervolgens kies je jouw studie en je krijgt een overzicht van alle studieboeken die tweedehands worden aangeboden. 

Studieboeken verkopen

Naast het feit dat tweedehands kopen heel voordelig is, kan je ook nog geld verdienen door de studieboeken weer te verkopen. Als je een vak helemaal hebt afgerond, dan is de kans groot dat je het boek nooit meer zal gebruiken. Dan kun je net zo goed het studieboek verkopen en hier iets aan verdienen! Het is heel eenvoudig: maak een foto van het boek, zet er een beschrijving bij en verstuur ‘m per post. Makkelijker kan jij je geld niet verdienen!

Laptop

Bij de meeste studies is een goede laptop onmisbaar. Je moet er aantekeningen op maken tijdens colleges of online colleges op volgen, samenvattingen schrijven en keihard bikkelen voor deadlines. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een laptop, want hij moet perfect zijn en jouw hele studententijd meegaan. Maar laten nou net de goede laptops ook heel erg prijzig zijn, da’s jammer! Gelukkig zijn er tegenwoordig veel winkels en webshops die refurbised laptops aanbieden. Deze worden helemaal gecontroleerd en getest. Je kan er dus vanuit gaan dat ze perfect werken en zo niet, dan heb je garantie. Het verschil in kosten van een nieuwe en refurbised laptop is mega, dus zeker een aanrader!

Overige studiespullen

De studieboeken en laptop zijn de grootste uitgaven tijdens jouw studie, maar vergeet ook de kleine dingen niet. Denk aan bijvoorbeeld een rekenmachine of woordenboek. Ook deze kun je tweedehands aanschaffen. Rekenmachines kom je nog wel eens tegen in bijvoorbeeld kringloopwinkels. Zo niet, spit marktplaats eens door. Grote kans dat hier veel wordt aangeboden!

Kan je wel wat tips gebruiken voor het thuis studeren? Lees dan onze 5 tips voor een succesvolle thuisstudie

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden