← Terug naar overzicht

Een paradijs als studentenkamer!

slaapkamer student

Ga je binnenkort verhuizen? Of is je kamer toe aan een opknapbeurt? Grote kans dat je studentenkamer redelijk klein is (zo niet; lucky you!) en dat je dus creatief moet zijn met het inrichten hiervan. Je wilt er tenslotte wel een heel fijn plekje van maken, toch? Gelukkig zijn er heel veel dingen die je kunt doen om van jouw kamer een gezellige plek te maken, die ruimtelijk oogt. Lees snel verder!

Zorg voor voldoende opbergruimte

Niets oogt rommeliger dan overal spullen in je kamer hebben staan die je niet kwijt kunt. Met handige opbergkasten en lades zorg je dat al je spullen een plekje hebben. Zo houd je je studentenkamer netjes. Neem liever hoge dan brede kasten, want hiermee bespaar je oppervlak en bovendien lijkt je kamer minder vol. Bespaar ook ruimte door lades of opbergkratten onder je bed te nemen. Hier kun je dan dingen zoals beddengoed of schoenen in doen. Maak gebruik van vacuümzakken zodat je nog meer kwijt kan in de lades of kratten. Wordt het toch gauw een rommel? Zo zorg je dat het gauw weer op orde is!

Zet een grote spiegel in je kamer

Door een grote passpiegel op te hangen of neer te zetten in je kamer, kun je niet alleen elke dag even je outfit checken maar lijkt je kamer optisch ook een stuk groter. Je vindt ze in allerlei soorten en maten, bijvoorbeeld bij de IKEA. Hier zijn ze bovendien ook prima te betalen. Wil je liever een vintage spiegel? Check daarvoor tweedehandswinkels of Marktplaats!

Koop goede gordijnen

Niets is irritanter dan een kamer zonder gordijnen. Gordijnen zorgen voor sfeer, maar zorgen er ook voor dat je ’s ochtends lekker wat langer kunt uitslapen. Goede gordijnen zijn dus onmisbaar. Ga bijvoorbeeld voor een duo rolgordijn op maat, dit zijn rolgordijnen die bestaan uit twee lagen, en waarbij je kunt spelen met het licht en de privacy in je kamer. Kies zelf uit welke kleur en laat je gordijnen perfect matchen bij de rest van je kamer!

Studieplek

Ook al is je kamer klein, als je de ruimte hebt om een klein bureautje neer te zetten, zou ik dit zeker doen. Je zal toch regelmatig moeten studeren en het is wel fijn om daar lekker je eigen plekje voor te hebben. Je hebt ook hele handige inklapbare bureautjes die je kunt uitklappen wanneer je deze nodig hebt. Ook ideaal als eettafel of als je vrienden over de vloer hebt voor een wijntje ;-)

Gebruik lichte kleuren

Vind je het leuk om een kleurtje op de muur te hebben? Ga dan voor een lichte kleur. Donkere kleuren op de muur kunnen - zeker in een kleine kamer – de kamer een stuk kleiner laten lijken. Ook kan een te donkere kleur ervoor zorgen dat je kamer een sombere uitstraling krijgt. Als toch graag een wat donkerdere kleur op je muur wil, kies er dan voor om één wand te verven, in plaats van allemaal.

Met al deze tips tover je jouw studentenkamer binnen no time om tot jouw eigen, sfeervolle paradijs. Succes!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden