← Terug naar overzicht

Wat als je een spoedtandarts in Eindhoven nodig hebt?

lach

Na een iets te gezellige middag op het terras, fietste ik zondag tegen een stoeprand aan. Ik verloor mijn evenwicht en viel met mijn gezicht op de stoeprand. Paniek, natuurlijk. Want het laatste wat je wil, is een schaafwond in je gezicht. Helaas was dat niet alles, want na een moment van sufheid kwam ik er ook nog achter dat mijn tand was afgebroken. Op zondag! Mijn eigen tandarts was dicht en ik had geen idee wat ik moest doen. Kom jij nou ooit in zo’n zelfde situatie terecht, lees dan hieronder wat je moet doen!

Tandartsenpost Eindhoven

Nadenken is heel lastig in zo’n situatie, maar gelukkig bleef mijn huisgenootje kalm. Na even Googelen vond zij de Tandartsenpost Eindhoven. We belden en de assistent vertelde mij dat ik het afgebroken stukje tand goed moest bewaren. Dit kon de tandarts mogelijk weer aan de tand vastplakken. Ik kon gelukkig ook meteen terecht, dus ging ik met gierende banden én het afgebroken stukje tand richting de Aalsterweg 108.

Afgebroken tand

Aangekomen bij de tandartsenpost, mocht ik meteen mee met de tandarts. Ik had geluk: het afgebroken stuk was niet heel groot dus ik had nauwelijks pijn en het stukje kon teruggeplakt worden. De behandeling ging vlot en je ziet er nauwelijks wat van. Na de behandeling moest ik wel meteen pinnen, maar de factuur kan ik gelukkig indienen bij mijn verzekeraar. Als je verzekerd bent voor tandartszorg, krijg je het bedrag dus snel van je zorgverzekering terug.

Andere behandelingen

Het was dus even flink schrikken afgelopen weekend, maar ik ben wel blij dat ik nu precies weet wat ik moet doen als ik een spoedtandarts in Eindhoven nodig heb. Bij Tandartsenpost Eindhoven kun je 7 dagen per week terecht, ook ’s avonds bij spoed! Zij helpen je bijvoorbeeld als je tand is uitgevallen of afgebroken, je opeens kiespijn hebt, je opeens veel last hebt van een gaatje en bij andere acute situaties zoals een ongeval. Mocht je dus ooit een spoedtandarts nodig hebben, houd de tandartsenpost dan even in je achterhoofd!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden