← Terug naar overzicht

Een schoner studentenhuis: dit heb je nodig!

studentenhuis schoonmaken

Studentenhuizen staan over het algemeen bekend als vieze en rommelige huizen. Veel bier, gezelligheid en regelmatig huisfeestjes, maar het schoonmaken wordt soms een beetje vergeten. Gelukkig wonen er altijd meer mensen in een studentenhuis en hoeft het niet veel moeite te kosten om het huis weer spik en span te maken. Ik heb een paar praktische tips om jouw studentenhuis weer te laten shinen! 

Schoonmaakrooster

Schoonmaken doe je met z’n allen, dus om te beginnen maak je een schoonmaakrooster. Dat klinkt misschien suf en ongezellig, maar het is wel een beetje nodig. Zorg dat iedere ruimte elke week door iemand wordt schoongemaakt en hang hier een deadline aan. Doet iemand zijn taak niet, dan moet hij of zij betalen aan de huisgenoten! Wedden dat de taken gedaan worden? ;) Heb je zelf geen zin om een schoonmaakrooster in elkaar te flansen? Er zijn ook handige apps voor studentenhuizen, die bijvoorbeeld de schoonmaaktaken verdelen.

Streepjes turven

Streepjes turven is een supermakkelijke manier die je voor verschillende dingen kunt gebruiken. In mijn studentenhuis zetten wij streepjes na het uitruimen van de vaatwasser. Zeker voor de competitieve mensen onder ons werkt dit goed, want je wil natuurlijk niet de minste streepjes hebben! Je kunt het turven ook gebruiken voor bijvoorbeeld wc-papier kopen of andere huishoudelijke spullen in huis halen. 

Badkamer

De badkamer schoonhouden lijkt een hele klus, maar dat valt reuze mee! Kalk doet de badkamer al snel heel vies lijken. Investeer een keer in kalkreiniger en je zult zien dat het weer snel begint te shinen. Je kunt kalk voorkomen door steeds na het douchen de kraan droog te maken! Kleine moeite na het douchen, maar scheelt je veel schoonmaakwerk! Het kan ook een zooitje worden als het water niet goed wegloopt. Misschien tijd voor iets nieuws. Douchegoten zijn onwijs handig! Deze zijn vaak breder en dit zorgt ervoor dat het water beter wegloopt. Deze zijn ook een stuk makkelijker schoon te maken dan een doucheputje. Ik zeg: snel een douchegoot inbouwen!

Een grote schoonmaak

Is het huis na wekenlang thuis studeren echt één grote bende geworden? Tijd voor de grote schoonmaak. Als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt is het zo klaar. Zorg voor de juiste schoonmaakmiddelen, handschoenen en uiteraard een goede spotify muzieklijst! Als je toch bezig bent is het een goed idee om een hoop bende weg te gooien. Zeker als jullie een gemeenschappelijke ruimte hebben is de kans groot dat er een hoop spullen zijn achtergelaten door de vorige huisgenoten. Na een aantal uur goed poetsen is het huis weer tip top in orde en kunnen jullie bovenstaande tips wekelijks toepassen. Als jullie het schoonmaken bijhouden, is het iedere week een makkelijk en snel gedaan klusje!

Succes, jullie kunnen het!

Meer studentennieuws

feestje
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden