← Terug naar overzicht

Zo ga je om met liefdesverdriet

Liefdesverdriet

We gaan het niet ontkennen, liefdesverdriet is niet het leukste wat er bestaat. En als je het wel eens hebt meegemaakt, hoef ik je dat geen eens te vertellen. ‘Het komt allemaal goed!’, is dan vast ook iets wat je vaak van vrienden en familie te horen krijgt. Maar op dat moment voelt het écht niet alsof alles goed komt. Over liefdesverdriet heen komen kost vooral heel veel tijd, maar wat kan je nog meer doen om het proces te versnellen?

Je eigen tempo

Als je het proces van liefdesverdriet in gaat, horen daar een paar fases bij. Iedereen maakt het natuurlijk op zijn eigen manier mee, maar er zijn vijf basisstappen die passen bij jouw proces. Als eerste is het belangrijk om te accepteren dat het over is. Of jij nou zelf de relatie hebt beëindigd of je ex; je moet accepteren dat het voorbij is. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar onthoud dat je ex niet de liefde van je leven is. Hierop volgt het relativeren. Realiseer je dat je partner niet perfect was en dat je in de toekomst iemand gaat vinden die nog beter bij jou past. Hierbij zijn je vrienden en familie een goed support system die je echt nodig hebt. Lucht bij hen je hart en praat over de situatie, dit helpt bij het verwerkingsproces! En dan is het tijd om verder te gaan met het leven. Ga dingen doen die jij het liefste doet en die jou gelukkig maken. Het klinkt heel fijngevoelig, maar me-time is heel belangrijk!

Afleiding zoeken in Eindhoven

Afleiding zoeken, dit is wat mij betreft de beste cure tegen liefdesverdriet. Als jouw dag vol zit met leuke en fijne afspraken en als je niet de hele dag in bed gaat liggen, voel je je direct al een stuk beter. In Eindhoven zijn een hoop plekjes die jou je liefdesverdriet even doen vergeten. Dit zijn onze fijnste tips:

Strijp-S

Ga op pad naar Strijp-S. Dit is een van de mooiste plekjes van Eindhoven! Ligt ongeveer 10 minuten fietsen van het centrum en is een heuse bezienswaardigheid. Je kijkt je ogen uit door de hoge industriële gebouwen en de toffe street art. Ook zijn er veel leuke tentjes waar je even tot rust kan komen met een koffietje. Zeker een middagje waard dus!

Van Abbemuseum

Als je van musea bezoeken houdt, moet je zeker naar het Van Abbemuseum gaan. Hier worden moderne en hedendaagse kunst tentoongesteld. Het is zelfs het meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa, een echte aanrader!

Down Town Gourmet Market

Dit is een van de beste plekjes om te eten in de stad. Je kan het zien als de Foodhallen van Eindhoven! Hier vind je allerlei verschillende soorten keukens waar je overal een hapje van kan proeven. Je kan zelf je eten afhalen, maar je kan het ook laten bezorgen via de DTMG app. Net als een gewoon restaurant dus!

Drankjes en dansjes

Een goed glas wijn of een lekker koud biertje lost zeker niet al je problemen op, maar het maakt je avond wel een stuk leuker! Ga dus op pad naar het Stratumseind voor de leukste terrasjes, kroegjes en plekjes om je ex absoluut te doen vergeten.

Ontdek de datingscene

Good for you, je bent eindelijk uit die verdrietige sleur! Je bent er weer klaar voor om nieuwe en gezellige mensen te ontmoeten, maar waar begin je? Tinder is tegenwoordig de voornaamste plek waar bijna iedere single te vinden is, net als alle andere datingapps. Het kan heel goed zijn voor je zelfvertrouwen als je een goed aantal matches hebt, maar verwacht hier niet meteen de liefde van je leven te vinden. Als je zelf ook nog niet op zoek bent naar een nieuwe levenspartner, kan het een goede manier zijn om je flirt skills te testen! Probeer wat openingszinnen uit (nee, niet de cheesy standaardzinnen), wees origineel en vooral ook jezelf. Wees niet bang voor afwijzing, want ergens kom je die perfecte partner voor jou weer tegen.

En als je dan toch even behoefte hebt aan een avondje thuis, dan zijn dit de beste Netflix series, films en documentaires om te kijken!

Meer studentennieuws

feestje
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden