← Terug naar overzicht

Inrichten van een studentenhuis

loungebank

Ga jij na de zomervakantie verhuizen naar een studentenhuis in Eindhoven? Dan ga je een kei leuke tijd tegemoet! De kans is wel groot dat het studentenhuis waar jij gaat wonen wel toe is aan een vers likkie verf. Er hebben immers heel veel andere studenten voor jou in het studentenhuis gewoond. We vertellen je graag hoe je zonder veel moeite een studentenkamer inricht én gelijk een beetje opknapt.

Geef de muur een frisse kleur

Zitten er in de woonkamer op de muur veel vlekken of is de witte muur verkleurd naar een gelige waas? Tijd voor een nieuw kleurtje! Als jullie en lichte woonkamer hebben in het studentenhuis, kunnen jullie best kiezen voor een tof kleurtje. Ga wel voor een kleur war je jarenlang plezier van kan hebben. Knalgeel of -rood zullen jullie niet waarderen op de dagen met een flinke kater, want: hoofdpijn. Hebben jullie een donkere woonkamer zonder weinig natuurlijk licht? Dan is wit toch echt de beste optie. Door alle muren en het plafond een frisse witte kleur te geven, ziet de ruimte er al gauw heel anders uit!

Tip: hebben alle huisgenoten een andere smaak qua verfkleur? Bestel dan de verftesters van Flexa om te kijken welke kleur het mooiste staat in jullie woonkamer.

Meubels

Een studentenhuis is geen studentenhuis zonder loungebank. Zonder loungebank waar je dag én nacht in kan hangen met je huisgenoten en vrienden, is jullie huis eigenlijk geen studentenhuis te noemen. Een grote bank is handig voor alle avonden dat al jullie vrienden over de vloer komen. Kies uiteraard wel voor een donkere kleur bank, want er zal regelmatig een biertje overheen gaan... Een grote tafel is ook een must in een studentenhuis, want waar moet je anders beerpong spelen?!

Opruimen

Het gemiddelde studentenhuis kan wel wat hulp gebruiken wat betreft het opruimen van bende. Tik ergens een grote kast op de kop en plaats deze in jullie woonkamer. Verdeel de planken over alle huisgenoten, of zet er leuke mandjes in waar iedereen z'n meuk in kwijt kan. Een bijkomend voordeel van iedere huisgenoot een plank geven in een grote kast, is dat de woonkamer zo een beetje van iedereen wordt. De één zal er een plantje inzetten, de ander een lijst met een foto van alle huisgenoten en de ander zet er een verzameling boeken neer. Door er persoonlijke spulletjes op te zetten wordt de woonkamer direct een stuk persoonlijker en daarvoor ook gelijk gezelliger.

Lijkt het jou supertof om in een studentenhuis te wonen? Puck heeft laatst een blog geschreven over het wonen in een studentenhuis in Eindhoven! Ze schrijft daarin onder andere over het vinden van een studentenhuis waar jij op je plek zit. Je leest het allemaal in wonen in een studentenhuis in Eindhoven!

Meer studentennieuws

feestje
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden