← Terug naar overzicht

Een dagje op het water in de omgeving Eindhoven

watersport eindhoven

Wat is er lekkerder op een mooie zomerse dag dan een dagje doorbrengen op het water? Zeker in deze periode, waarin we voornamelijk vakantie vieren in eigen land, is dit een ideale dagbesteding. Wie zegt dat je naar het buitenland moet gaan om te zwemmen, te varen of te zonnen? Nergens voor nodig! Nederland kent genoeg mooie natuurgebieden en volop mogelijkheden voor een dagje op of aan het water. Ook de omgeving Eindhoven biedt leuke opties hiervoor, waarover ik je in deze blog meer vertel.

Buiten zwemmen

Op zoek naar een buitenzwembad om lekker af te koelen tijdens een warme dag? De omgeving Eindhoven kent zeker opties, zowel zwembaden als natuurbaden. In de stad zelf bevindt zich het Ottenbad. Het is helaas nog niet duidelijk of zij het buitenbad open zullen stellen in de komende periode, aangezien het moeilijk is hier 1,5 meter afstand te kunnen bewaren. Houd de website in de gaten voor actuele informatie.

Niet getreurd, het stadsstrand De Ijzeren Man aan de Javalaan is namelijk wel dagelijks geopend bij een temperatuur van 20 graden of hoger. Er zijn beperkte kaartjes aan de deur, dus het is verstandig om online alvast een kaartje te kopen om zeker te zijn dat je een plekje hebt. Genieten van iets lekkers tijdens je dagje aan het water kan zeker: er is een afhaalpunt voor frietjes, drankjes en ijsjes. 

Zowel in Veldhoven als in Nuenen vind je een vestiging van de strandbaden van Laco. Zij stellen de buitenbaden open voor mensen met een buitenbad abonnement. Dit abonnement kun je aanschaffen voor 59,95 euro. Hiermee kun je onbeperkt gebruikmaken van de buitenbaden bij alle Laco vestigingen. Om dit jaar het vakantiegevoel toch te ervaren, is dit een ideale optie. Koop er eentje samen met je huisgenoot en jullie kunnen iedere warme zomerochtend lekker samen baantjes trekken. Ben je meteen sportief bezig!

Strandbad Witven in Veldhoven is deze zomer ook gewoon open! Van 20 mei tot 15 september kun je dagelijks genieten van 10:00 tot 20:00 uur bij deze waterplas met ligweide. Het terras is helaas niet open, maar er is wel een take-away om een lekker drankje te halen. Ook de sanitaire voorzieningen zijn deels open.

Tenslotte kun je heerlijk genieten van een dagje aan het water bij Aquabest, een plas op een half uurtje fietsen van de stad. Het is een groot terrein waar je zonder moeite een rustige plekje kan vinden en genoeg afstand kan houden. Van 21 mei tot en met 30 september is Aquabest geopend van 10:00 tot 20:00 uur. Bij een afhaalpunt bieden ze wat te eten en drinken.

Waterskiën & wakeboarden

Naast zwemmen kun je bij Aquabest ook enkele watersporten beoefenen. Bij het Cable Park kun je lekker actief bezig zijn tijdens wakeboarden of waterskiën. Een superleuk uitje voor een zomerse dag met je vrienden, familie of huisgenoten! Ze bieden zowel opties voor beginners als gevorden, dus wees niet bang als het je eerste keer is. Er zijn instructeurs aanwezig om je gedegen uitleg te geven en alle materialen zijn te huren. Let er wel op dat je alleen toegang hebt als je online reserveert via de website.

Kanovaren

Minder dan een half uurtje rijden van Eindhoven ligt Waterschap De Dommel: een natuurgebied vol mooie wateren omgeven door prachtig groen. Dit biedt je de ideale mogelijkheid voor een (mid)dagje kanoën. Bij Puur Kano Verhuur in Valkenswaard is het dagelijks mogelijk om elk uur van 10:00 t/m 15:00 uur te vertrekken. Zij bieden je een leenfiets of brengen je met de bus stroomopwaarts naar een van de twee instapplaatsen. Daarna begint de kano-tocht over de ondiepe en rustige rivier de Dommel. Je kunt kiezen uit twee verschillende tochten: een korte tocht van zo’n 2 uur of een langere tocht van zo’n 4 tot 4,5 uur. Aan het einde van beide tochten meer je aan bij een groot terras, waar je ook in deze tijd kan nagenieten en uit kan rusten met een lekker drankje in de zon. Reserveer een plekje via de website. Blijkt het de geplande dag toch slecht weer te zijn? Geen zorgen, Puur Kano Verhuur biedt je Goedweergarantie waardoor je in dat geval kosteloos je kano-uitje kunt verplaatsen.

Is het vandaag te laat om het water op te gaan, maar wil je graag een vakantiegevoel? Open dan jouw thuisterras

Meer studentennieuws

soa test
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden