← Terug naar overzicht

Tips: zo bespaar je in Eindhoven!

Geld besparen

Als student heb je het niet altijd even breed. Zeker in deze tijd is de kans groot dat je krap bij kas zit, omdat je niet of minder aan de slag kan bij je bijbaantje. Geloof mij: je bent niet de enige! Daarom heb ik een paar handige tips waarmee je makkelijk op de kleintjes kunt letten, zodat je iets overhoudt voor de leuke dingen!

Studentenkorting

Dit wil je: een app waarmee je korting in Eindhoven krijgt in verschillende restaurants, winkels en webshops. Dit is alleen voor studenten! Het is super easy: je schrijft je in, download de Knaek-app en meld je aan. Ga naar jouw favo winkel of restaurant en laat de app zien. Je ontvangt meteen korting op jouw bestelling. Handig toch?

Folders doorspitten

Het kost je nog geen vijf minuten en het kan je veel geld besparen. Folders doorspitten is zeker een goed idee. Krijg je geen papieren folders meer in de bus? Geen probleem, installeer dan een folder app. Hier vind je folders van (bijna) alle winkels in één app. De meeste folders gelden vanaf het begin van de week. Op zondagavond even de folders voor de komende week doorspitten dus!

Tip: doe niet iedere dag boodschappen, maar één keer voor meerdere dagen!

Goedkoop koken

Na het doorspitten van de folders heb jij een voordelige maaltijd bij elkaar. Nu is het slim om met de overgebleven ingrediënten morgen weer een maaltijd op tafel te toveren. Lukt dat niet? Vries het dan in en gebruik het een andere keer. Bijna alles kun je invriezen en dit is een goede manier om geld te besparen én voedselverspilling te beperken. Win-win! Wil je een keertje buiten de deur eten? Ook met de Knaek pas kun je met korting ergens wat eten of afhalen. Check dus altijd de app voordat je een willekeurig restaurant binnenstapt. Waarom zou je meer betalen dan nodig is? ;-)

Spaarpotje

Een supermakkelijke manier om te sparen is om een potje te maken. Doe hier al jouw kleine muntgeld in. Dit is elke keer misschien niet meer dan één of twee euro, maar uiteindelijk heb jij een potje vol centen wat veel meer waard is! Doordat je elke keer maar een klein bedrag erin stopt, mis je het niet en heb je eigenlijk niet door dat je keihard aan het sparen bent. Altijd handig als aan het einde van de maand je rekening leeg is en je nog een keertje moet avondeten! ;) 

Als je écht goed wilt besparen op je uitgaven, dan moet je weten wat er maandelijks binnenkomt en uit gaat. Wij leggen uit hoe je een begroting maakt en wat er het voordeel van is!

Meer studentennieuws

studentenhuis schoonmaken
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden