← Terug naar overzicht

Introductieweek Eindhoven 2020

introductieweek

Toen het kabinet bekend maakte dat grote evenementen tot 1 september verboden zijn, was het voor veel aankomende studenten meteen duidelijk: de introductieweken vallen in het water. Super jammer en balen! Maar niet getreurd: de introductieweken in Eindhoven doen er toch alles aan om je studententijd goed te beginnen. Er is namelijk wel een aangepast programma! Niet met grote feesten en speurtochten zoals normaal, maar nog steeds erg gezellig en leuk. De introductietijd is belangrijk voor aankomende studenten en ideaal om kennis te maken met de stad, studentenverenigingen, je studie en studiegenoten. In deze blog vertel ik je hoe de aangepaste introductieweken in 2020 eruitzien en waar je rekening mee moet houden.

Bachelor Introductieweek 2020 TU Eindhoven

Elk jaar vindt voor aankomende TU/E studenten de Bachelor Introductieweek plaats. In die week maak je kennis met de universiteit, de TU-campus, je opleiding, medestudenten, het studentenleven en de stad Eindhoven. Het is de ideale mogelijkheid voor een fantastisch begin van jouw studententijd. De Bachelor Introductieweek is voor alle eerstejaars bachelor studenten van de TU en studenten die zijn gewisseld van studie.

Dit jaar vindt de introductieweek plaats van 17 tot en met 21 augustus. Vanwege de coronamaatregelen zal de introductie deels online en deels offline plaatsvinden. De kosten zijn €25,- als je je aanmeldt voor de deadline van 13 augustus. Na je inschrijving aan de TU via studielink, ontvang je eind juni of juli van Education and Student Affairs van de TU een inschrijfformulier waarop je je kunt inschrijven voor de Introductieweek.

De 1,5 meter wordt overal gehanteerd en veiligheid en gezondheid staat voorop. Er worden geen slaapplaatsen verzorgd en als het mogelijk is, wordt je verzocht om niet met het OV te komen. Er zijn speciale kiss-and-ride parkeerplaatsen waar vrienden of familie je kunnen afzetten.

Op de Facebookpagina van de TU/E Intro 2020 vind je het programma. Je wordt, afhankelijk van je studie, ingedeeld in groep 1 of groep 2. Het programma is een mix van activiteiten gericht op je studie, ontspannende activiteiten, activiteiten georganiseerd door Eindhovense studentenverenigingen en algemene informatie. Maandag, woensdag en vrijdag vinden alle activiteiten online plaats. Zo is er een quiz, krijg je een presentatie van je studievereniging en zijn er online workshops. Op dinsdag en donderdag vinden offline activiteiten plaats. Dinsdag is er een ‘offline campus day’ waarbij je een rondleiding over de campus krijgt en alles te weten komt over de verschillende studentenverenigingen op de Campus Market. Ook geniet je samen met je groepje en mentoren van een lekkere lunch en diner. Op donderdag vinden er offline workshops plaats.  

Speciaal voor de Introductieweek bestaat er de TU/E Introduction App. Hierin vind jij je persoonlijke programma en updates. Je kunt je inschrijven voor workshops en activiteiten en vindt hier uitgebreide informatie over alle verenigingen van Eindhoven.

Ben je een aankomend (pre-)master student aan de TU Eindhoven? Ieder jaar wordt er de Master Kick-off georganiseerd. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Purple introductieweek 2020 Fontys Eindhoven

Ga je studeren aan Fontys Eindhoven? Dan kun je meedoen aan de Purple Introductieweek. Deze week staat volledig in het teken van kennismaken. Je maakt kennis met je klasgenoten, andere studenten die dezelfde studie volgen en natuurlijk met jouw aankomende studentenstad.

De Purple Introductieweek vindt dit jaar plaats van 24 t/m 28 augustus 2020. Het programma start met een fysieke kennismaking met medestudenten en docenten op een Fontyslocatie. Je vormt hier een eigen introgroepje met intro-ouders, waarmee je vervolgens online verder gaat. De online Purple week bevat allerlei leuke digitale activiteiten. Zo delen bekende gasten tijdens de Purple Kitchen hun favoriete diner voor een studentenhuis, is er een online Purple Bingo, zijn er dagelijks live uitzendingen vanuit de Purple Studio en maak je digitaal kennis met instituten, verenigingen en studenten. Later in de week kom je nog een keer fysiek naar Eindhoven om de stad zo goed mogelijk te leren kennen. De meeste activiteiten vinden plaats in het Klokgebouw, waar je veilig in kleine groepen kennismaakt met het studentenleven en de stad.

Iedere opleiding heeft een ander programma tijdens de Purple week. Op de website van Fontys Goede Start selecteer je jouw stad en studie om alle informatie te vinden.

Kun je niet wachten tot de introductieweek? Vanaf 20 juli start het Purple platform, waar je wekelijks allerlei informatie vindt over het begin van jouw studentenleven. De reporters gaan naar de verschillende Fontyssteden en vertellen je over de must-see plekken, interviewen studenten en vertellen je alles wat je moet weten over het studentenleven. Op de pagina ‘Let’s stay connected’ vind je daarnaast allerlei online initiatieven op het gebied van sport, sociale evenementen en aanbod voor hulp. Luister een interessante podcast, lees alles over de studieverenigingen van de Fontys of doe een workout van het Studenten Sportcentrum Eindhoven.

Tip: denk je erover na om lid te worden van een studentenvereniging? Houd er dan rekening mee dat de ontgroening 2020 er ook anders aan toegaat!

Meer studentennieuws

studentenhuis schoonmaken
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden