← Terug naar overzicht

Deze essentials heb je nodig als student

handig voor studenten

Het einde van het collegejaar is alweer bijna in zicht. En dat betekent dat we lekker een paar weken kunnen relaxen, voordat we weer aan de slag moeten! Of je nou begint aan je eerste collegejaar of al aan het afstuderen bent, er zijn een paar essentials die elke student nodig heeft.

Telefoon met de beste apps

De nummer één studenten essential is natuurlijk de smartphone. Elke student heeft er één en we kunnen eigenlijk niet zonder. De aanschaf van iPhones door studenten is de laatste jaren ook enorm gestegen. Zelf heb ik een iPhone SE en deze doet alles wat 'ie belooft. Het is een van de populairste smartphones van dit moment. Hij scoort hoog op alle belangrijke punten en hij is - in vergelijking tot andere smartphones - redelijk goedkoop. De smartphone is compact, heeft een strak design, waterdichte behuizing en werkt razendsnel. Maar met alleen een goede telefoon ben je er nog niet. Pas met de juiste apps is deze gadget absoluut onmisbaar voor elke student. Hier een paar van mijn favorieten:

  • Knaek: in de Knaek app staan de beste kortingen voor jou als student klaar. Bij meer dan 1000 locaties krijg je korting op tickets, kleding, technologie en eten. 
  • Dropbox: ik denk dat veel studenten het probleem van een te volle telefoonopslag herkennen. Grote bestanden op je telefoon en te veel foto’s in je camerarol die je liever niet verwijderd. In de Dropbox app kan je al je foto’s en bestanden opslaan en heb je altijd een back-up!
  • Be Focused: last van concentratieproblemen tijdens het studeren? De Be Focused app helpt je een handje. Stel doelen voor jezelf en houd resultaten bij tijdens een dagje studeren. Zo blijf je door de dag heen productiever.
  • Evernote: Evernote is een handige app om al je notities te bewaren. Of je nou tekst of video gebruikt: Evernote bewaart het! Als je al je apparaten met elkaar synchroniseert, kan je ook makkelijk vanaf je laptop in de notities werken. Zo kan je altijd bij de bestanden. Met de app kan je met behulp van je camera ook scans maken. Superhandig, dus!

Tweedehands studiemateriaal

Een nieuwe collegeperiode betekent meestal ook dat je weer nieuwe studieboeken moet aanschaffen. Helaas is het studentenbudget meestal wat aan de magere kant. Ook aan het begin van een nieuw blok. Mijn tip is daarom om altijd tweedehands studieboeken te kopen. Doe dit bijvoorbeeld op Marktplaats of via ouderejaars van je opleiding. Nieuwe boeken gebruik je meestal maar één periode, dus verkoop ze daarna ook zeker weer door om je geld terug te verdienen! Daarnaast is het schrijven van samenvattingen een eeuwige klus. Koop deze daarom ook 'tweedehands'! Stuvia biedt samenvattingen aan die gemaakt zijn door studenten. Kijk dus zeker of jouw tentamenstof hiertussen staat en je hebt voor een paar euro’s een hele samenvatting!

Noise cancelling koptelefoon

Ik denk dat mijn beste aankoop als student toch wel een noise cancelling koptelefoon is geweest. Dit is echt een aanrader als je veel moet werken in een drukke omgeving of vaak last hebt van concentratieproblemen. Een geluiddempende koptelefoon filtert je omgevingsgeluid en je concentratie blijft hierdoor langer hangen. Het is even een investering, maar dan heb je ook wat. Veel koptelefoons werken ook met een app waar je de mate van geluidsdichtheid zelf kan bepalen.

Meer studentennieuws

studentenhuis schoonmaken
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden