← Terug naar overzicht

Winterse hotspots in Zwolle

winterse hotspots zwolle

Vaak zit iedereen in de winter lekker warm bij de kachel, een kopje warme thee of koffie erbij en Netflixen maar! Vaak zijn er in de winter minder activiteiten dan in de zomer, maar niks is minder waar in Zwolle! Er zijn namelijk genoeg activiteiten te doen in de wintermaanden, ook in Zwolle! Proef de lekkerste chocolademelk met apfelstrudel, banjer door 275.000 kilo sneeuw of pak alvast een (warm) festivalletje mee! Wij hebben 4 winterse hotspots in Zwolle voor jou op een rijtje gezet

Hier en Daar

Maak een winterwandeling door de binnenstad van Zwolle! Loop een rondje langs de grachten of juist door de mooie binnenstad. Kom vervolgens opwarmen bij een gezellige bar met een huiskameruistraling, Hier en Daar. Van dinsdag tot zondag serveren ze de lekkerste koffie, heerlijke lunches en een diverse wijnen! Mocht je niet van wandelen houden maar toch een leuke activiteit willen doen? Je kan bij Hier en Daar ook terecht voor een barista-latte-art- en filterkoffie workshop. Ook kan je hier terecht voor een heerlijke high tea!

Oude Vismarkt 10, Zwolle

Nederlands IJsbeelden Festival

Wil je echt dé ultieme winterhotspot bezoeken? Maak dan een “R-IJS DOOR DE TIJD” bij het Nederlands IJsbeelden Festival. In een grote vrieshal in Zwolle gaan de beste ijskunstenaars aan de slag met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Bezoek een magische wereld van ijs-en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog! Wanneer je even op wilt warmen, breng dan een bezoekje aan het gezellige horecaplein. Kom helemaal in de Hollandse Wintersfeer met warme chocomel met slagroom, glühwein, apfelstrudel met warme vanillesaus, Hollandse worst of trakteer jezelf op met een heerlijke erwtensoep! Ben je toe aan wat sterkers? Ga dan ook zeker even langs de ijsbar voor een heerlijke, ijskoude, alcoholische versnapering! Het Nederlandse IJsbeelden Festival is van zaterdag 14 december 2019 tot zondag 1 maart 2020 geopend!

Rietweg 4, Zwolle

Zwolse Vlooienmarkt

Heb je even zin om je interieur een boost te geven met vintage spulletjes? Of wil je een plek reserveren en zelf wat verkopen? In de IJselhallen wordt op 9 februari, 1 maart en 29 maart een vlooienmarkt georganiseerd. De markt bestaat uit uitsluitend antieke-, en gebruikte spullen, vintage, brocante en curiosa en een beperkt gedeelte braderie met nieuwe waren. Regelmatig is er livemuziek voor een extra gezellige sfeer!

Rietweg 4, Zwolle

De Rubberboot Indoor Festival

Wil je jouw festivalseizoen alvast beginnen? Op zaterdag 9 maart is het weer tijd voor een feestje tijdens De Rubberboot Indoor Festival! Vanaf 19:00 tot 02:00 zijn de deuren van de Nieuwe Buitensociëteit Zwolle geopend. Ga samen met je vrienden een avond op stap en dans op Shaggy, Justin in Klub Kootuur of bij de beste deephouse dj’s. Een ultieme festivalbeleving, maar dan lekker binnen!

Stationsplein 1, Zwolle

Ben je op zoek naar nog meer leuke dingen om te doen in Zwolle? Dit zijn de onontdekte parels van Zwolle!

Meer studentennieuws

studentenhuis schoonmaken
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden