← Terug naar overzicht

Winterse hotspots in Eindhoven

winterse hotspots eindhoven

Door het koude weer en de donkere dagen kan het soms lastig zijn om in de winter de deur uit te gaan. Zonde! Er is namelijk ook tijdens deze tijd van het jaar zoveel leuks te ondernemen. Veel plekken bieden de mogelijkheid iets leuks te doen, lekker op te warmen en zo de donkere dagen wat lichter te maken. Eindhoven kent genoeg opties om je goed te kunnen vermaken op een vrije, winterse dag. In deze blog deel ik een aantal plekken waar ook jij ongetwijfeld blij van wordt. Doe er je voordeel mee, haal er inspiratie uit en kom van de bank af om een van deze hotspots te bezoeken.

Cultureel en gezellig

Veel culturele, leerzame activiteiten om te ondernemen zijn binnen. Dat is extra fijn tijdens de winter. In Eindhoven zijn er meer dan genoeg opties om samen met vrienden of familie een culturele dag te organiseren. Ga bijvoorbeeld naar een leuke voorstelling in het Parktheater. Ze bieden een gevarieerde agenda met voor ieder wat wils. Een andere optie is om naar een leuke film te gaan in een van de bioscopen in de stad. In de binnenstad vind je de VUE en de Pathe, grote bioscopen die de bekende films draaien. Ben je opzoek naar wat meer artistieke, kunstzinnige, leerzame films of documentaires? Plan dan een bezoek aan het filmhuis Natlab op Strijp-S of de bijzondere bioscoop LAB-1 aan de Keizersgracht.

Lekker sportieve hotspot

Zin om lekker actief bezig te zijn? Behoefte aan wat lichaamsbeweging? Ook dan zijn er genoeg Winterse opties voor jou! In de Genneper Parken vind je IJssportcentrum Eindhoven. Hier vind je een grote, ronde 400 meter schaatsbaan en een wat kleinere, vierkante (ijshockey)binnenbaan waar je (bijna) dagelijks terecht kan. Elke vrijdagavond wordt er van 19:00 tot 22:00 uur disco schaatsen georganiseerd. Op zaterdagen van 12:00 tot 16:00 uur en op zondagen van 10:00 tot 16:00 uur is er in de binnenbaan ruimte voor familieschaatsen. Je mag in het ijssportcentrum je eigen schaatsen meenemen of je kunt er schaatsen huren. Er hangt altijd een gezellige en gemoedelijke sfeer. Een heerlijke besteding voor een vrije dag in de winter. Lekker bezig zijn en tegelijkertijd tijd doorbrengen met elkaar. Sluit de dag af met een warme chocolademelk met slagroom in het aangrenzende café, dat heb je verdiend!

Ben je actief ingesteld en durf je iets uitdagends te proberen? Ga dan eens een middagje boulderen. Boulderen is klimmen op wanden tot 4 meter hoog. Dit echter zonder touw, klimgordel of andere hulpmiddelen. Klinkt erg spannend, maar is vooral heel erg leuk! In de boulderhal Monk zijn ruim voldoende mogelijkheden voor beginners. Je kunt een beginnerscursus volgen of lekker zelf aan de slag, een partner heb je namelijk niet nodig. Van boulderen word je fit, sterk, slank én lenig. Ideaal om alvast te beginnen aan die summer body dus!

Nog meer inspiratie opdoen? Lees dan mijn blog over buitenactiviteiten in Eindhoven in de winter.

Opwarmen met een high tea

Behoefte aan een goed gesprek met vrienden? Zin om lekker in de watten te worden gelegd en even helemaal niks te hoeven doen? Trek in veel lekker eten en eindeloos veel opwarmende kopjes thee? Plan dan een heerlijke high tea, de ideale mogelijkheid om de interne mens eens goed te verwennen. In Eindhoven zijn er veel mogelijkheden voor een high tea. In de binnenstad zijn Berlage en Thomas goede plekken. Ook vind je hier de Downtown Gourmet market. Neem een kijkje bij deze gave verzameling foodtrucks in een hippe, gezellige sfeer.

In winkelcentrum Woensel vind je ook twee aanbieders van een high tea: lunchroom Queen Bee en lunchroom Fity One. De laatste biedt zelfs zes verschillende opties aan. Als je opzoek bent naar een heerlijk kneuterige, traditionele high tea, ga dan naar Bij Ons Oma aan het Kalmoesplein. Hier word je een geheel verzorgde, zeer uitgebreide high tea aangeboden op een schattige plek. De ideale gelegenheid om eens echt goed op te warmen en te genieten van lekker eten onder goed gezelschap!

Meer studentennieuws

studentenhuis schoonmaken
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden