← Terug naar overzicht

De leukste vegetarische restaurants in Eindhoven

Dat het in de Randstad tegenwoordig eerder regel dan uitzondering is om vegetarische gerechten op de kaart te vinden, is algemeen bekend. Maar vergis je niet: ook in Eindhoven vind je veel restaurants waar je als vegetariër meer dan genoeg keuze hebt. Heerlijke gerechten gemaakt zonder vlees en vis of zelfs geheel bereid met plantaardige ingrediënten. Een divers aanbod met keukens van over de hele wereld. Benieuwd waar je ze vindt? Dat lees je in deze blog.

The Happiness Café

Voor een vrolijke, kleurrijke en smaakvolle all-day brunch ga je naar The Happiness Café. Achter de Blob vind je dit tentje met heerlijke zitplaatsen en veel lichtinval. Ze hebben een ruim aanbod met onder andere breakfast bowls, salades, soepen, sandwiches en pancakes. De meerderheid is vegetarisch, je moet goed speuren op de kaart om een gerecht met vlees te vinden. Hierbij kun je kiezen uit allerlei soorten drankjes, van smoothies en sapjes tot bijzondere vegan lattes.

Flavor and Spice

Waan je in Oosterse sferen bij het Perzische restaurant Flavor and Spice. Kleurrijke kussentjes, grote tapijten en sierige lampen zorgen voor een warme sfeer. Voor 25 euro per persoon kun je vanaf 2 personen de hele tafel vol laten zetten met warme mezzes. De gerechten zijn geïnspireerd op de gerechten van Oud Perzië en worden samengesteld met seizoensgebonden ingrediënten. Je kunt aangeven dat je vegetarisch of veganistisch eet en het het hele concept kan hier moeiteloos op worden aangepast.

Falafel Masters

Op zoek naar een menukaart waar je niet hoeft te zoeken naar gerechten zonder vlees en vis? Kies dan voor Falafel Masters aan de Edisonstraat. Bij dit unieke vegetarische restaurant geniet je van Midden-Oosterse en Mediterrane gerechten. Denk aan falafel, couscous, dadels, tajines, verse hummus en meer lekkers. Ook staan er op de kaart verschillende vegan taartjes en toetjes. Dagelijks wordt er gebruik gemaakt van verse groenten, kruiden en specerijen. Schuif in het weekend aan voor een wekelijks wisselend driegangendiner. 

Willen jullie na het eten graag nog ergens een drankje doen? Dit zijn de leukste terrassen en barretjes in Eindhoven!

Meer studentennieuws

studentenhuis schoonmaken
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden