← Terug naar overzicht

Tips kamer onderverhuren in Eindhoven

opslagbox eindhoven

Ga jij binnenkort voor je studie voor een aantal maanden naar een andere stad of zelfs het buitenland? Supertof! Wel is het handig om dan je kamer onder te verhuren zodat je niet voor niets geld betaald komende tijd. Maar hoe pak je dit eigenlijk aan? Wij hebben een aantal tips voor je!

Kamer onderverhuren

Je kamer onderverhuren is niet iets wat de meeste huisbazen heel fijn vinden. Overleg daarom goed met elkaar wat de voorwaarden hiervan zijn. Bij onderverhuren laat je vaak de grootste meubels zoals je kast en bed staan, maar neem je je andere spullen mee. Om zeker te zijn van het feit dat je spullen straks nog helemaal intact zijn als je terugkomt, kun je het beste iemand die je (via via) kent tijdelijk in jouw kamer laten wonen. Hoe je een onderhuurder vindt? Via je huis- en studiegenootjes, speciale Facebookgroepen in Eindhoven of een speciale website. 

Let op: stel altijd een contract op met de onderhuurder van jouw kamer! Jij blijft de hoofdhuurder, dus moet je onderlinge afspraken maken voor als zij schade aanrichten in jouw kamer.

Spullen opslaan in een opslagbox

En dan is het tijd om je kamer te verlaten. Maar wat doe je eigenlijk met al je spullen? Je ouders zitten niet bepaald te wachten op al die verhuisdozen, maar Boxss wel! Ze zorgen ervoor dat de opslag thuisbezorgd en opgehaald wordt, zodat jij zo min mogelijk stress ervaart. Als jij dan straks je spullen weer nodig hebt, maak je met hen een afspraak en komen ze de opslagbox gratis weer bij je brengen!

Dozen inpakken

Als je gebruik maakt van een opslagbox kun je in de tussentijd niet bij je spullen. Zoek dus goed je kleding uit en denk aan de seizoenen. Wordt het in de tijd dat jij weg bent lekker weer? Dan wil je ook wat zomerkleding meenemen. Verder is het handig om je dozen zo in te pakken dat je gemakkelijk weer kan uitladen over een paar maanden. Het is slim om bij het inladen van de box de zware en volle dozen onderin te zetten. Je wilt niet de opslagbox na een paar maanden openen en erachter komen dat een doos met fotolijstjes is geplet door een doos met boeken. 

Succes met inpakken en veel plezier de komende maanden! Ben jij op zoek naar een kamer? Check dan onze Kamers in Eindhoven-pagina voor het nieuwste aanbod!

Meer studentennieuws

studentenhuis schoonmaken
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden