← Terug naar overzicht

De perfecte Valentijnsdates in Eindhoven

Het is bijna zover: Valentijnsdag. De dag waarop alles mag als het gaat om de liefde. Heb je al eeuwen een oogje op die knappe jongen of die mooie meid? Vertel het met een briefje, roos of appje. Of weet je wat: vraag hem of haar gewoon meteen op date! Superspannend, maar ook superleuk. Om je alvast een beetje te helpen, zet ik de leukste date-ideeën en plekken van Eindhoven voor je op een rijtje. Pak die kans nu het kan en wie weet bloeit er iets moois uit voort!

Sushi date

Een sushi date is eigenlijk altijd goed, maar niet alle sushi-restaurants zijn even romantisch. Gelukkig hebben wij dé oplossing voor een sfeervolle avond met sushi: laat sushi bezorgen in Eindhoven bij jou thuis! Maak je kamer gezellig met wat kaarsjes en muziek, leg de sushi leuk op de borden en zorg voor een lekker drankje. Succes gegarandeerd!

Film en comedy

Een beetje cliché, maar het blijft leuk. Geniet samen van de spannende, romantische sfeer tijdens een goede film. Wil je het extra knus en bijzonder maken? Ga dan naar LAB-1 aan de Keizersgracht, voorheen bioscoop Zien. Hier kun je de beste festival-, indie-, arthouse-, kinder- en Hollywoodfilms bekijken in een van de vier zalen. Je kunt kiezen voor een filmervaring vanaf het balkon dat je doet terugdenken aan de jaren ’70 of je neemt plaats in een zaal met persoonlijke zaalservice. Naast een bioscoop, is LAB-1 nog veel meer. Ze organiseren feestjes, quizzen en stand-up comedy nights. Dat laatste is een ideale optie voor een date, zo weet je zeker dat je samen kan lachen.

Meer stand-up comedy vind je in de comedy clubs Boiler Room op Strijp-S of Courthouse in De Oude Rechtbank op Stratumseind. De Boilerroom biedt elke maand een wisselende line-up comedy show aan in de bovenruimte van het Ketelhuis. Courthouse is gezellig en heeft een intieme setting. Ook hier kun je maandelijks terecht voor een verrassende & wisselende line-up. Op zoek naar meer? Op beide locaties is de avond uit te breiden met een borrel of lekker diner.

Samen spelen

Zin om samen wat lol te trappen? Ook dat kan! Denk dan eens aan een avondje gokken bij Holland Casino of ga helemaal los met het spelen van allerlei verschillende spellen en games in de game hal Gamestate. Wil je origineel zijn? Ga dan samen glowgolfen. Dit is midgetgolf in een waanzinnig fluorescerend decor. De 18 holes baan staat vol met fraaie decorstukken en uitdagende hindernissen. Een ideale manier om je uit te sloven voor jouw date dus!

Was het een geslaagde eerste date en heb je inspiratie nodig voor de volgende date? Dit zijn de leukste buitenactiviteiten in Eindhoven!

Meer studentennieuws

studentenhuis schoonmaken
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden