← Terug naar overzicht

Dit zijn de leukste mbo-opleidingen!

creatief studeren

Ben je bijna klaar op de middelbare school? Dan moet je binnenkort al kiezen welke vervolgopleiding je wilt volgen. Als je voor een mbo-opleiding gaat, moet je je voor 1 april inschrijven. Maar het kan knap lastig zijn om de goede vervolgopleiding te kiezen! Wij zochten daarom uit wat (volgens ons) de leukste mbo-opleidingen in Eindhoven zijn!

Evenementenmanagement & mediaproductie

Met deze mbo-opleiding kan je een heleboel kanten op in de evenementen- en mediawereld. Het is dus de perfecte opleiding als jij je creativiteit graag omzet naar een product of beleving. Je leert bijvoorbeeld om een evenement te organiseren of een tijdschrift te produceren. Je kiest in het eerste jaar het vakgebied waar je voorkeur naar uitgaat: media- en evenementenmanagement, podium- en evenemententechniek of allround mediamaker. De media-opleiding Evenementenmanagement & mediaproductie is een niveau 4 opleiding. Om deze studie te volgen heb je minimaal een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo nodig. De opleiding aan SintLucas duurt 3 jaar en daarna kun je meteen aan de slag in het werkveld. Je kunt natuurlijk ook van mbo naar hbo doorstromen als je nog verder wilt leren.

Ruimtelijk vormgeven

Een andere toffe mbo-opleiding, is Ruimtelijk vormgeven. Bij deze opleiding leer je om verschillende ruimtes te ontwerpen. Denk aan de inrichting van een schoenenwinkel, het decor van een bekend festival of de set van je lievelingsserie! Je leert ook om producten en objecten te ontwerpen, zoals meubels en gebruiksvoorwerpen. Tijdens de opleiding kies je een richting waarin jij je wilt specialiseren: interieur, styling, product of event. Deze opleiding past dus heel goed bij jou als je graag jouw creatieve ideeën loslaat op ruimtes.

Heb jij de perfecte vervolgopleiding gevonden? Bereid je dan goed voor, want er zijn nogal wat verschillen tussen het vmbo en mbo!

Meer studentennieuws

studentenhuis schoonmaken
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden