← Terug naar overzicht

Ga voor een goede start in 2020!

MrChadd huiswerkbegeleiding

De laatste dagen van 2019 zijn aangebroken en we staan op het punt om aan een nieuw decennium te beginnen! Toch bijzonder zo'n grote jaarwisseling en misschien gaat het daarom in 2020 wél lukken om wat gezonder te eten en meer te bewegen. Hoe je die voornemens dit jaar gaat halen? Wij geven je tips!

Bijbaan

Een bijbaan heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Je houdt maandelijks meer geld over, je bouwt aan je cv en je ontmoet meer mensen waardoor je - zeker als je nieuw bent in jouw studentenstad - sociale kring aanzienlijk groter wordt! Je kunt natuurlijk in de horeca werken, maar wil je liever een betekenisvollere bijbaan? Dan hebben wij wel een goed idee. Als je aan een Nederlandse universiteit studeert, kun je via MrChadd huiswerkbegeleiding geven aan jongeren! Je ondersteunt ze tijdens hun schooltijd en helpt ze met persoonlijke begeleiding voor huiswerk. Misschien hebben ze moeite met een bepaald vak en kunnen ze wel wat extra hulp gebruiken bij het opkrikken van het gemiddelde cijfer. Daar kom jij dus om de hoek kijken! Superleuk om te doen én het kan gewoon vanuit huis!

Bewegen

Oké, we begrijpen dat je ieder jaar opnieuw tegen jezelf zegt dat je vanaf nu echt meer gaat bewegen. Maar dit jaar gaat het je lukken! Vraag aan een vriend of klasgenoot om samen te sporten. Er zijn maar weinig mensen die het echt leuk vinden om zichzelf af te beulen op apparatuur in de sportschool, maar het volgen van lessen is een stuk leuker! Zo kun je bij het StudentenSportCentrum (SSC) terecht als je student bent bij Fontys of TU Eindhoven. Hier kun je meedoen aan een van de vele groepslessen: zumba, yoga, body pump en aqua hit. Liever naar buiten? Dat kan op de atletiekbaan of volg eens een bootcamples! Houd je echt absoluut niet van sporten? Dan kun je natuurlijk ook wat vaker gaan wandelen in een van de mooie parken die Eindhoven rijk is!

Een betere wereld!

In 2019 hebben we ons allemaal hard gemaakt voor een betere wereld en daar gaan we in 2020 natuurlijk mee door. Dus net wat minder vlees eten en wat meer letten op hoeveel eten je wekelijks weggooit. Maak daarom boodschappenlijstjes en probeer niet afgeleid te raken in de supermarkt door donuts, ijs of bitterballen. Kijk ook of je bepaalde groenten kunt gebruiken voor 2 of 3 gerechten die week. Koop bijvoorbeeld tomaten voor in je salade, tomatensoep én pasta!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden