← Terug naar overzicht

Winkeltjes in Eindhoven voor de leukste kerstcadeaus

Je ontkomt er niet aan: de feestdagen staan weer voor de deur. Een heerlijke tijd vol warmte en gezelligheid. Kaarsjes en een kerstboom brengen sfeer in menig huiskamer. Maar, een kerstboom met cadeaus eronder is natuurlijk nóg sfeervoller! Veel mensen geven elkaar cadeaus met Kerstmis. De ene familie pakt flink uit met surprises en gedichten, de ander houdt het bij een kleinigheidje voor elkaar. Hoe je het ook viert, het is altijd leuk om in deze tijd iets te geven aan de mensen waar je van houdt. Maar, waar vind je in zo’n grote winkelstad als Eindhoven de leukste cadeaus? Waar moet je heen om iets origineels te scoren? Om lange zoektochten tijdens de feestdagen-gekte te vermijden, deel ik in deze blog leuke winkeltjes waar je ongetwijfeld snel slaagt voor een leuk kerstcadeau!

De bekende ketens

In Eindhoven vind je veel bekende winkelketens. Een aantal hiervan zijn erg geschikt voor het vinden van leuke cadeaus. Zelf breng ik graag een bezoek aan de Flying Tiger. Hier kun je goed terecht voor grappige en handige cadeautjes voor een scherpe prijs. Ook ben ik erg fan van Dille & Kamille, waar je zeker slaagt als je op zoek bent naar een cadeau voor iemand die graag in de keuken staat of van mooie accessoires in huis houdt.

Sieraden

Een veel gegeven cadeau met Kerstmis is een mooi sieraad. Ben je hiernaar op zoek, dan heb je in Eindhoven genoeg keuze. Zo zit in de binnenstad Bijou Brigitte, Lucardi, Jewelzshop en My Jewellery. In winkelcentrum Woensel vind je Siebel juweliers. Ben je op zoek naar een erg uniek en creatief ontworpen sieraad? Neem dan eens een kijkje bij Cécile van Eeden op de Hoogstraat.

Een cadeau met een mooi verhaal

Wil je graag een eerlijk product cadeau doen? Ga dan naar WAAR of de Wereldwinkel. Bij WAAR zijn alle producten duurzaam geproduceerd. Ze hebben veel verschillende dingen: van verzorgingsproducten tot kookboeken, servies en etenswaar. Bij de Wereldwinkel is elk product met zorg en volgens eerlijke handelscriteria ingekocht. Je vindt er kleurrijke spulletjes van over de hele wereld. Een deel van de opbrengst gaat naar de makers wereldwijd om ze te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun bedrijf. Dat past past natuurlijk goed bij de kerstgedachte! 

Culinaire cadeaus

Houdt de persoon waaraan je iets cadeau wilt doen wel van een lekker hapje of drankje? Ga dan op zoek naar een culinair cadeau. Voor de kaasliefhebber kan je goed terecht bij JokkMokk, waar ze een zwak hebben voor mooie kazen. Ook koop je er wijn, chocola of stel je er een leuk pakket samen. Voor de echte wijnliefhebber ben je aan het goede adres bij Henri Bloem aan de Vrijstraat. Een vinotheek gevestigd in één van de oudste panden in de binnenstad, met meer dan 1000 wijnen. Elke vrijdag- en zaterdagavond heb je de optie om wijnen te proeven, zodat je zeker weet dat je een lekkere fles cadeau geeft.

Voor een groot budget

Heb je een wat groter budget en ben je op zoek naar een mooi cadeau van zeer goede kwaliteit? Bezoek dan eens Fraai Winkeltje aan de Roostenlaan. Een winkel met bijzondere en mooie producten. Je vindt er spulletjes voor in huis en in de tuin, maar je kunt er ook terecht voor bijvoorbeeld tassen, sieraden en portemonnees.
Ben je wat specifieker op zoek naar unieke woonaccessoires, loop dan binnen bij Home Stock. Hier kijk je je ogen uit met de vele kleurrijke, ietwat gekke accessoires. Zoals ze het zelf beschrijven geeft een bezoek aan de winkel je ‘een shot aan nieuwe ideeën’!

Lees voor meer cadeau-inspiratie ook de blog van Eline: Plekken in Eindhoven voor een uniek cadeau!

Meer studentennieuws

op kamers
Geld besparen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden