← Terug naar overzicht

Voor het eerst op jezelf? Lees onze tips!

industriele boekenkasten

Het is inmiddels eind november en de kans is groot dat je nu wel weet of je nieuwe studie jou op het lijf geschreven is of niet. Zo ja, dan is de kans groot dat je binnenkort wel op jezelf gaat wonen! Hoef je eindelijk niet meer urenlang te reizen tussen jouw ouderlijk huis en je nieuwe studentenstad. Maar dat betekent wel dat je moet gaan kijken naar het meubilair dat jij in je kamer wilt. Wij geven een aantal tips zodat jij zonder stress en met plezier jouw uitzet bij elkaar kunt krijgen!

1. Vraag rond bij vrienden en familie

We kunnen ons voorstellen dat je niet eindeloos veel geld tot je beschikking hebt en dus is dit onze eerste tip: vraag aan vrienden en familie of ze nog meubels of andere handige dingen voor jou over hebben. Misschien gaat je buurvrouw haar eetkamerstoelen vervangen en mag je de oude voor een habbekrats meenemen. Of misschien gaat je oudere zus samenwonen met haar vriend en heeft ze wat pannen voor je over. Superhandig én lekker duurzaam!

2. Bezuinig niet op meubels

Je kunt uiteraard gaan voor de goedkope, lelijke zooi. Maar vaak is goedkoop uiteindelijk duurkoop. Kijk naar industriele boekenkasten omdat deze multifunctioneel zijn én ze staan goed in ieder materiaal. Je kunt er je boeken in kwijt, maar ook plantjes, servies, foto's en voorraadpotten. Omdat je studenten vaak opbergruimte tekort hebben raden we jou aan om een bed te kopen met lades. In deze lades passen veel meer spullen dan je denkt. Je kunt zelfs jouw zomerkleding, die je voorlopig toch niet nodig hebt, in een vacuümzak in de lade leggen. Zo'n vacuüm zak zorgt ervoor dat je maximaal van jouw ruimte gebruik kunt maken. Superhandig!

3. Tweedehandswinkel

Voor leuke accessoires en bijvoorbeeld een wasmachine ga je naar een tweedehandswinkel. Vroeger vond je hier vooral prullaria, maar tegenwoordig brengen veel mensen hun goede spullen hierheen omdat zij willen bijdragen aan een betere wereld. Recyclen is véél beter dan iets nieuw aanschaffen, dus het kan echt geen kwaad om een rondje te wandelen door de tweedehandswinkels die te vinden zijn in jouw stad. En mocht je nou écht niets vinden hier, dan kun je altijd nog je geld uitgeven. Maar het is toch zonde als je een aantal mooie vazen, een compleet serviesset en een wasmachine misloopt ;-)!

Wil je graag op jezelf wonen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan van A tot Z: de gids naar je perfecte kamer!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden