← Terug naar overzicht

Jouw kamer winterproof maken!

lampen

Valt het jou ook op sinds deze week? Het is gewoon nog donker als ik op sta en de deur uit moet! Ondanks dat ik de lente en zomer fijnere seizoenen vind, kijk ik toch ook altijd uit naar de herfst en winter. Dan is het namelijk toegestaan - en ook daadwerkelijk nuttig - om overal kaarsjes te plaatsen zodat je wat meer licht creëert in huis. Daarnaast staat het gezellig en als je geurkaarsen koopt ruikt het ook nog eens heerlijk in huis. Maar hoe je je huis helemaal winterproof maakt? Dat lees je hieronder!

Kies voor duurzaam

Als je net zo'n koukleum bent als ik, zou je het liefste de verwarming elke dag op 25 graden willen zetten. Maar in het kader van een beter milieu begint bij jezelf doen we de komende winter de verwarming gewoon een graadje lager. Naast dat het beter is voor het milieu, scheelt dat je ook zo'n 90 euro op de eindrekening van je energie! Dus dat is dan een beetje een cadeautje aan jezelf :-)

Knus op de bank

Het voordeel van de verwarming een graadje lager is dat je je lekker knus op de bank kunt nestelen met een lekker warm dekentje en leuke warme sloffen. Kopje thee erbij, wat chocola of een heerlijke soep. Dat is toch wel een fijn gevoel, zeker als de regen tegen de ruiten tikt. Een tip wel voor je dekentje: zorg dat 'ie groot genoeg is. De standaard dekentjes bij bijvoorbeeld Ikea, HEMA en Action zijn altijd net een tikkeltje te klein. Je wilt jezelf er natuurlijk wel helemaal in kunnen wikkelen.

Verlichting zorgt voor sfeer!

Als je niet zo van (geur)kaarsjes houdt, en je lampen in huis maken het niet bepaald een sfeervolle bedoening, dan is het tijd voor nieuwe lampjes! Het hoeft niet veel te kosten, maar je maakt het wel gelijk veel gezelliger in huis. Kies voor een hanglamp die bestaat uit alleen een snoer en een fitting. Gemakkelijk op te hangen, helemaal hip én door er gu10 lampjes in te stoppen heb je mooi, warm licht. Doordat het LED-lampjes zijn ben je mega goed bezig voor het milieu én ze doen het ook nog eens heel lang. Als je kiest voor een dimbaar lampje, kun je het nog gezelliger maken thuis. Laatst heb ik zulke hanglampjes gekocht voor naast m'n bed en ik ben er heel blij mee! In de ochtend dim ik ze zodat ik in dit donkere weer rustig kan wakker worden, terwijl ik ze in de avond wat lichter zet zodat ik wat zie tijdens het lezen ;-)!

Om je kamer helemaal gezellig te maken, koop je wat kamerplanten die ook nog eens de lucht in je kamer gezonder maken!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden