← Terug naar overzicht

Eerstejaars? Deze apps maken je studentenleven makkelijker

smartphone hoesjes casimoda

Als eerstejaarsstudent is het even flink omschakelen. Vorig jaar was je de oudste en nu sta je weer onderaan en moet je helemaal opnieuw beginnen. Goeie kans dat je dit alles moet combineren met het studeren in een nieuwe stad en misschien zelfs wel wonen in een nieuwe stad. Dat is behoorlijk spannend én vreet veel energie. Gelukkig heb je je smartphone die je verbindt met thuis, maar je kunt met die telefoon ook je studentenleven wat makkelijker maken. Hieronder lees je de handigste apps voor eerstejaarsstudent!

1. Plannen en organiseren

De één is een natuurtalent, de ander een chaoot. Feit is wel dat je gewoon moet plannen om je studie succesvol af te kunnen ronden. Er zijn verschillende plan- en organiseerapps. Zelf gebruik ik de app Todoist graag, hiermee streep je dingen van je todolijst. Je kunt dingen een datum meegeven en meldingen plaatsen. Ook kun je het gebruiken op je laptop én smartphone. Zelf vind ik dat heel prettig. Een andere app is GoConqr, dit is een agenda en je notities in één. Je kunt hier ook onderscheid maken tussen bijvoorbeeld school, werk en je sociale leven. Dan staat alles handig bij elkaar!

2. Korting!

Met het huidige leenstelsel wordt het moeilijker en moeilijker voor studenten om de eindjes aan elkaar te knopen. Gelukkig is de Knaek-app in het leven geroepen. Je betaalt €20,- en je kunt vervolgens gebruik maken van de beste kortingen in wel 28 studentensteden in heel Nederland en België. Je scoort je maaltijden voor minder, koopt je schoenen met korting en zelfs je huishoudelijke producten kun je met korting krijgen. Hoe ideaal?!

3. Ontspannen

Als (eerstejaars)student moet je veel ballen hoog houden. Studeren, werken, sociaal leven, gezond eten, sporten, je huis opruimen en af en toe langs bij paps en mams. Dat kan een hoop stress opleveren, waardoor je misschien niet zo goed kunt slapen. Doordat ik heel slecht sliep heb ik uiteindelijk de app Headspace gedownload. Het zijn korte meditaties van zo'n 3 minuten per keer. Haak je af bij het woord meditatie? Geef het toch een kans! Tijdens een meditatie is er een hele fijne mannenstem die tegen je praat en je vraagt na te denken over je afgelopen dag, soms moet je ook gewoon 2 minuten op bed gaan liggen, dat kan iedereen ;-)! Ik deed vaak een meditatie als ik in bed ging liggen. Meestal haalde ik het einde van de meditatie niet eens omdat ik al in slaap was gevallen door zijn fijne stem, oeps ;-)!

4. Voor als je geen zin hebt om te koken

Voor als je het echt niet voor elkaar krijgt om te koken vanavond hebben we gelukkig apps zoals Thuisbezorgd.nl en Deliveroo. Maar vind je koken wel leuk, maar verzinnen wat je gaat eten niet zo. Dan vind ik - weliswaar geen app, maar vooruit - het Instagram-account van Chicks Love Food heel leuk! Iedere dag rond een uur of 4 plaatsen ze inspiratie voor het avondeten. Vaak gezond én in een mum van tijd gemaakt. Heb je toch zin in een vette hap? Download dan de McDonald's app, hierin staan coupons waar je vaak voor veel minder geld een heel menu kunt bestellen! Niet te vaak doen natuurlijk ;-)!

5. Weg met die pasjes

Nooit meer je bonus mislopen omdat je je pasje bent vergeten? Download de PASnl app. Hier kun je alle pasjes zetten die je in het dagelijks leven gebruikt. Hoef je nooit meer zo'n belachelijk dikke portemonnee mee te nemen. Dat betekent ook dat je dan nu je grote flipcase hoesje van je telefoon kunt halen en een mooi hoesje kunt aanschaffen. Koop bijvoorbeeld een Samsung Galaxy A40 hoesje bij Casimoda, ze zijn betaalbaar en helemaal volgens de trends.

Studeer jij al een aantal jaar en heb jij nog een paar tips voor nieuwe studenten? Laat het ons weten!

Meer studentennieuws

musea online
Thuis studeren
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden