← Terug naar overzicht

Je kamer een grondige restyling geven doe je zo

pvc vloer

Door het hele land zijn momenteel duizenden studenten hun spullen aan het inpakken bij paps en mams, gaan de blikken verf over de toonbank bij de bouwmarkt en maakt de Ikea een bizarre omzet. De grote studentenverhuizing is in volle gang! Maar om je nieuwe kamer als een nieuw thuis te laten voelen, moet je enigzins je best doen. Want een goedkoop standaard bed en het witte kleurtje op je muur maken het niet bepaald gezellig. In deze blog vertel ik je hoe je dat rechthoekige blok van een kamer een grondige restyling kunt geven!

Stap 1: keuzes maken

Voordat je naar de bouwmarkt of Ikea gaat moet je een aantal keuzes maken. Geloof mij, dit wil je niet op een drukke zaterdagmiddag moeten doen in de winkel zelf. Bedenk of je verf wilt of behang. Dat is de eerste stap, want nu is je kamer nog leeg en (waarschijnlijk) zonder vloer. Na de kleur- of behangkeuze, kijk je naar de vloer. Volg je graag de trends? Neem dan een pvc visgraat! Gemakkelijk te leggen, slijtvast en staat prachtig in je nieuwe paleisje! Zo, dat was de basis, nu naar de meubels!

Stap 2: Het kopen van de spullen

Tegenwoordig kun je álles, maar dan ook alles thuis laten bezorgen. In het geval van blikken verf en allemaal nieuwe meubels raad ik dit dan ook zeker aan. Kies je verfkleur eerst in de winkel op basis van de kleurstalen die je daar kunt vinden. Als je een hekel hebt aan Ikea, kun je de meubels makkelijk online bestellen. Vind je het bezoeken van de Ikea heel leuk, maar die auto in- en uitladen niet zo? Heb jij even mazzel! Rijd je kar vol aankopen richting de klantenservice en ze leveren het thuis bij je af. Zo had ik een keer een uur na het inleveren van m'n spullen bij de Ikea-klantenservice, m'n spullen al in huis. Ge-wel-dig als je het mij vraagt!

Stap 3: Finishing touch

Om je kamer helemaal gezellig te maken, heb je accessoires nodig. In dit geval vind ik lampen vallen onder accessoires, want goed licht maakt de sfeer in je kamer. Houd je van gezellige avonden in de winter met veel verschillende lampjes? Kies dan voor kleine lampjes in plaats van een grote hanglamp middenin je kamer. Tip: Een lichtjesslinger is dé sfeermaker in iedere kamer! Daarnaast werkt het gebruik van verschillende texturen in je kamer ook heel goed. Kies daarom voor een hoogpolig kleed met een patroon, zet daarop je bank/bed met wat velours kussens. Tot slot nog een aantal planten, want wist je dat deze planten de lucht in je kamer gezonder maken? Ze staan gezellig én zijn ook nog goed voor je gezondheid!

Meer studentennieuws

musea online
Thuis studeren
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden