← Terug naar overzicht

Welke planten zijn geschikt voor jouw studentenkamer?

Als er iets is waardoor je je meteen thuis voelt, zijn het wel planten. Ze maken het meteen gezellig, maar kunnen wel een hoop werk zijn. Deze planten zijn perfect voor jouw studentenkamer en je hoeft er geen groene vingers voor te hebben!

Aloë Vera

De aloë vera plant wordt ook wel de onsterfelijkheidsplant genoemd. Hij is namelijk niet dood te krijgen. Ja zelfs als je hem te weinig water geeft! Ideaal dus om mee te beginnen als je niet alleen maar cactussen in je kamer wilt hebben staan. Je kunt hem ook nog eens heel gemakkelijk stekken, waardoor je het perfecte cadeau hebt voor je vrienden!

Monstera

Deze hipsterplant is ideaal voor binnen, hij wordt alleen een beetje groot… Gelukkig heeft de monstera delicioza ook een klein broertje, namelijk Monstera obliqua. Deze blaadjes zijn veel kleiner en de gaten zitten ook echt in de plant, in plaats van alleen aan de randen. Zo heb je net een andere touch dan de standaard Monstera plant die je overal ziet staan!

Pannenkoekplant

Als je eenmaal een klein beetje ervaring hebt met het watergeven van je planten, dan kun je de pannenkoekplant uitproberen. Deze groeit als een malle en geeft ook super veel stekjes. Zo kun je je hele kamer vol zetten met deze schattige plantjes of je verandert jullie gezamenlijke woonkamer in een indoor jungle.

Calathea

Deze plant is perfect voor als het donker is op je studentenkamer. De roze en groene vervagen namelijk als ze te veel licht krijgen! Je kunt deze dus gewoon op je zolderkamertje zetten of ergens in een hoek.

Cactus

Heb je nou echt geen groene vingers en gaat alles dood? Dan kun je ook nog allerlei verschillende soorten cactussen kopen! Dit klinkt misschien een beetje saai, maar eigenlijk is het perfect. Geen indoor jungle maar een indoor woestijn. Leg er een paar gave stenen bij en de look is helemaal af! Maar onderschat de cactus niet, hij groeit stiekem toch best wel hard.

Wil je nou simpele tips om je planten in leven te houden? Check dan dit YouTube kanaal waar alles super simpel staat uitgelegd. Zo wordt stekken wel heel gemakkelijk!

Meer studentennieuws

Borrelplank
handig voor studenten
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Eindhoven Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden